My Kali on arabiankielinen gay-lehti, jota julkaisee jordanialainen malli ja asianajaja Khalid ‘Kali’ Abdel-Hadi. Lehden julkaisu alkoi verkossa 2007 ensin englanninkielisenä ja 2016 lehdestä alettiin julkaista myös arabiankielistä versiota. Tämä aiheutti valtavasti huomiota ja arvostelua Lähi-Idässä ja perustaja on saanut tappouhkauksia. Mutta koska kyseessä on verkkolehti, sen ei ole tarvinnut rekisteröityä Jordanian viranomaisille ja se on siksi vapaa niiden sensuurista. Viesti on ollut selvä, jos lehti painetaan, syyte seuraa.

Tämä kyseinen numero julkaistaan syyskuun 27. päivä verkossa. Kanskuvia on kaksi, molemmissa nähdään transmies, johon viitataan vain nimellä Rashed. Lehden kannessa on aikaisemmin ollut transnainen.

– Yksi suuri ongelma lhbt-yhteisöllä MENA-alueella (Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka) on näkyvyyden puuttuminen paikallisissa medioissa, kertoo Abdel-Hadi Gay Star Newsille.

– Yhtäältä meillä on ihmisarvoa alentavat ja sensaationhakuiset tarinat, jotka epäinhimillistävät meidät yhteisönä, toisaalta taas meiltä puuttuvat tiedostavat, objektiiviset ja neutraalit tarinat meistä.

– Toinen ongelma on henkilökohtaisten tarinoiden puute, tieto eletyistä kokemuksista. Tämän takia Rashedin tarina on niin merkittävä!

– Uskomme, että transyhteisö on vähiten kuultu, vähiten ymmärretty ja tarvitsee eniten huomiota, Abdel-Hadi jatkaa.

Kansikuvan kuvausten stylisti, joka haluaa pysyä anonyyminä, kertoo, että yläosattomuus on tärkeä asia kansikuvassa.

– Transihmiset pidetään lähes aina poissa näkyvistä, ”ei markkinakelpoisina” tai ”liian ristiriitaisina”.

– Halusimme korostaa, että Rashedin muutos sallii nyt esittää hänen rintansa vapaasti, koska hän sopii kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään ja esittää mediapolitiikan ironisuuden!”

Monet mediat sallivat miesten nännit, mutta eivät naisten.

Jutun kirjoittanut Musa Al Shadidi myötäilee tätä näkemystä.

– On taistelua rakastaa vartaloasi maailmassa, joka väittää sinun olevan ruma, epähaluttava ja perverssi!

Jordaniassa homosuhteet eivät ole laittomia, mutta yhteiskunnan asenteet lhbtiqi-oikeuksia kohtaan ovat laajalti syrjiviä. Vuonna 2013 tehdyn kyselyn mukaan 97 % ei sallisi homoseksuaalisuutta.