Marraskuussa Yhdysvalloissa on välivaalit. Silloin kansa valitsee samanaikaisesti kaikki 435 edustajaa kongressin alahuoneeseen ja 35 ylähuoneen eli senaatin kaikkiaan sadasta edustajasta. Republikaanipuolueesta valittu residentti Donald Trump jatkaa, mutta jos oppositiossa oleva demokraatit saavat enemmistön on Trumpilla ja republikaaneilla vaikeampaa saada haluamiaan muutoksia läpi.

Supertähti Taylor Swiftillä on ollut tapana pitää poliittiset näkemyksensä itsellään, mutta nyt hän kehottaa fanejaan olemaan äänestämättä republikaanien ehdokasta Marsha Blackburnia, joka on ehdolla Taylorin kotikaupungissa Tenneseessä. Instagrammissa Taylor avautuu asiasta ja on liittänyt viestinsä perään sateenkaariemojin.

– Aiemmin olen ollut haluton julkisesti ilmaisemaan poliittisia mielipiteitäni, mutta johtuen useista tapahtumista elämässäni ja maailmassa viimeisten kahden vuoden aikana, koen asian nyt hyvin eri tavalla, kirjoittaa laulaja eilen julkaistussa päivityksessään, josta on tykätty jo yli 1,5 miljoonaa kertaa, mukana myös  avoimesti homoja julkkiksia kuten tv-tähti Andy Cohen ja urheilija Gus Kenworthy.

– Uskon kamppailuun lhbtq-oikeuksien puolesta ja että kaikki seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoleen perustuva syrjintä on VÄÄRIN. Uskon, että se järjestelmällinen rasismi, mitä yhä näemme tässä maassa värillisiä kohtaan on kammottavaa, kuvottavaa ja laajalle levinnyttä.

Taylor kirjoittaa, että hän ei voi äänestää henkilöä, joka ei ole halukas kamppailemaan kaikkien amerikkalaisten puolesta, katsomatta ihonväriin, sukupuoleen tai siihen ketä he rakastavat. Hän mielellään näkisi senaatissa enemmän naisia, mutta jos naiset ovat kuten Blackburn heidän ei pidä sinne päästä.

– Hänen äänestyskäyttäytymisensä kongressissa kuvottaa ja kauhistuttaa minua. Hän äänesti vastaan tasa-arvoista palkkaa. Hän äänesti vastaan lakiehdotusta, jonka tarkoitus on suojella naisia perheväkivallalta, jahtaamiselta ja deittiraiskauksilta. Hän uskoo, että yrityksillä on oikeus kieltää palvelunsa homopareilta. Hänen mielestään homoparien ei tulisi sallia mennä naimisiin, kirjoittaa Taylor ja toteaa, että ei tunnusta näiden arvojen kuvaavan Tenneseetä ja sitten hän kertoo ketä hän itse äänestää; Phil Bredesen senaattoriksi ja edustajienhuoneeseen Jim Cooper.

Taylor Swift kehottaa fanejaan myös ottamaan selvään ehdokkaista ennen vaalia ja äänestämään, vaikka ei löytyisikään ehdokasta, joka vastaisi omia näkemyksiä täydellisesti 100 prosentin edestä.

Taylor Swift teki kesän aikana valtavan menestyneen kiertueen ja toi lavalle jälleen tunnettuja kollegoitaan. Konsertissaan Foxboroughissa Taylor ja lesbolaulaja Hayley Kiyoko esittivät duettona Kiyokon hitin Curious.

View this post on Instagram

I’m writing this post about the upcoming midterm elections on November 6th, in which I’ll be voting in the state of Tennessee. In the past I’ve been reluctant to publicly voice my political opinions, but due to several events in my life and in the world in the past two years, I feel very differently about that now. I always have and always will cast my vote based on which candidate will protect and fight for the human rights I believe we all deserve in this country. I believe in the fight for LGBTQ rights, and that any form of discrimination based on sexual orientation or gender is WRONG. I believe that the systemic racism we still see in this country towards people of color is terrifying, sickening and prevalent. I cannot vote for someone who will not be willing to fight for dignity for ALL Americans, no matter their skin color, gender or who they love. Running for Senate in the state of Tennessee is a woman named Marsha Blackburn. As much as I have in the past and would like to continue voting for women in office, I cannot support Marsha Blackburn. Her voting record in Congress appalls and terrifies me. She voted against equal pay for women. She voted against the Reauthorization of the Violence Against Women Act, which attempts to protect women from domestic violence, stalking, and date rape. She believes businesses have a right to refuse service to gay couples. She also believes they should not have the right to marry. These are not MY Tennessee values. I will be voting for Phil Bredesen for Senate and Jim Cooper for House of Representatives. Please, please educate yourself on the candidates running in your state and vote based on who most closely represents your values. For a lot of us, we may never find a candidate or party with whom we agree 100% on every issue, but we have to vote anyway. So many intelligent, thoughtful, self-possessed people have turned 18 in the past two years and now have the right and privilege to make their vote count. But first you need to register, which is quick and easy to do. October 9th is the LAST DAY to register to vote in the state of TN. Go to vote.org and you can find all the info. Happy Voting! 🗳😃🌈

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on