Yhdysvalloissa Trumpin hallinto aikoo poistaa transsukupuolisten virallisen tunnustamisen. Tämä tapahtuisi kaventamalla sukupuolen määrittelyä niin, että olisi vain kaksi sukupuolta ja syntymän yhteydessä määriteltyä sukupuolta ei voisi muuttaa.

Asiasta uutisoi the New York Times ja se perustuu hallinnon muistioon, jota lehti siteeraa uutisessaan. Asiaa selvitellään hallinnossa parhaillaan tarkoituksena määritellä sukupuoli lakiin.

Tämä uusi tulkinta kumoaisi edellisen presidentin Barack Obaman aikana tapahtuneet transoikeuksien parannukset. Se olisi myös takaisku tavoitteille suvaitsevaisuudesta ja tasa-arvoisuudesta niille 0.7 prosentille väestöstä, joilla on transidentiteetti.

Asia on nostanut suuren joukon USA:n kansalaisia ilmaisemaan mielipiteensä. Washington Square Parkissa järjestetään klo 18 USA:n aikaa suuri mielenilmaus. Useat julkisuuden henkilöt, kuten Laverne Cox, joka tunnetaan suosikkisarjasta Orange is the new black, on julkaissut päivityksen missä ilmaisee tyytymättömyytensä.

– Meidän ei pidä luovuttaa tätä taistelua, vaan tämän olemassaolooni ja yhteisööni iskevän loukkauksen edessä valitsen rakkauden, en pelkoa. Me olemme olemassa, olemme aina olleet, kirjoitti Cox Twitterissä.