Skotlannista tulee maailman ensimmäinen maa, joka ottaa syrjimättömän opetuksen opetussuunnitelmaan, kertoi varapääministeri John Swinney parlamentille. Kaikkia valtion kouluja tuetaan antamaan opetusta erilaisten lhbtiq-teemojen alla. Näitä teemoja ovat lhbtqi-sanasto ja -identiteetit, homofobian, bifobian ja transfobian torjunta, lhbtiq-yhteisöön kohdistuvat ennakkoluulot ja lhbtqi-liikkeiden ja tasa-arvon historia.

– Koulujärjestelmämme on tuettava jokaista saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Siksi on tärkeätä, että opetussuunnitelmamme on yhtä monipuolinen kuin kouluissamme oppivat nuoret ihmiset, toteaa Swinney ja jatkaa:

– Tämä ei paranna vain lhbtqi-nuorten oppimiskokemusta, se tukee kaikkia oppijoita juhlistamaan erilaisuutta, edistämään ymmärrystä ja rohkaisemaan inkluusiota.

– Koulutus on yksi tärkeimmistä työkaluista mitä meillä on kiusaamisen, ennakkoluulojen ja syrjinnän torjumiseen – ja se muovaa yhteiskuntamme rakennetta, sanoo Skotlannin hallituksen tiedotteessa asiaa edistänyttä kampanjaa vetänyt Jordan Daly.

Hallituksen päätöstä vastustaa kristillinen taho, Christian Institute, jonka mukaan kiistanalaista poliittista agendaa ei tulisi sisällyttää opetussuunnitelmaan. Sen puheenjohtaja Simon Calvert kokee, että lhbtq-kysymykset ovat jo riittävästi esillä kouluissa ja nyt rahat pitäisi käyttää muuhun opetuksen parantamiseen.