Querelle tulee uudestaan. VR:n vanhojen makasiinien käyttöönottoon liittyvien viivytysten vuoksi festivaali jouduttiin siirtämään viime elokuussa ja nyt uudet juhlapäivät ovat huhtikuun lopulla 26.-27.4.2019.

Querelle on Suomen suurin sisätilafestivaali. Vallilaan The Train Factoryn entisiin tuotantotiloihin rakennetaan kuusi ohjelmaprofiililtaan toisistaan poikkeavaa lavaa, joiden kapasiteetit vaihtelevat neljästä tuhannesta pariin sataan. Kävijätavoite on 8000 ihmistä kahden päivän aikana.

Tapahtumassa nähdään muiden muassa amerikkalainen transnainen ja aktivisti Chelsea Manning, Jorma Uotinen, aktivisti ja DJ JD Samson, DJ ja muusikko Hifi Sean, muunsukupuolinen räppääjä Tero Hetero, homokuorot Kaupungin Naiset ja Out’n Loud ja Helsingin Gayteatteri.

Querellen nimi tulee gay-klassikosta, ranskalaisen Jean Genet´n romaanista Querelle de Brest (1947), jonka perusteella Rainer Werner Fassbinderin teki niin ikään klassikoksi muodostuneen elokuvan Querelle 1982.

Katso videolla ihmiset Querellen takana.

Querellen liput ovat parhaillaan myynnissä. 3. joulukuuta saakka viikonlopun liput saa hintaan 80 €, normaalihinta on 129 €. Liput ja ohjelmatiedot Querellen sivulta.