Mies tunnetaan vain nimellä Miguel ja häneen viitattaesssa puhutaan ”Lissabonin potilaasta”, sillä miehen perhe ei halua paljastaa hänen henkilöllisyyttään. Miguel ei ole miehen oikea nimi.

Vaikka Miguelia vaivaavat tavanomaiset ikääntymiseen liittyvät ongelmat, kuten heikentyneet kuulo ja näkö, hän on edelleen terve ja asuu yksin, raportoi kanadalainen uutiskanava CTV.

Lääkärit uskovat miehen pitkän iän salaisuuden olevan hänen säännöllisesti käyttämänsä hiv-lääkitys. Haastattelussa tv-kanavalle Miguel kertoo, että hänellä itsellään ei ikään ole mitään selitystä.

– Tunnen olevani onnellinen, koska olen selvinnyt vuosista ilman vaikeuksia. Tunnen myös olevani riittävässä kunnossa, selviän arkiaskareistani, saan pukeuduttua, saan kengät jalkaan ja pääsen sänkyyn. Teen nämä kaikki yksin kotonani.

Tällä hetkellä Miguelin lääkitykseen kuuluu kaksi antiretroviraalista pilleriä. Hän ei ole koskaan polttanut ja on aina ollut aktiivinen. Miguelia ei suoraan näytetä videolla, mutta hänen kuvataan olevan kohtelias ja todellinen herrasmies, jolla on kirkkaat harmaansiniset silmät ja kiltit ajellut kasvot.

Miguelilla todettiin hiv 2004, kun hän tuli sairaalaan hengitysvaikeuksien takia, hänen olleessaan jo kuolemanpartaalla

Lääkäri Inês Pintassilgo toteaa, että kun hiv on kontrollissa, muut tekijät määräävät miten terveys pysyy.

Miguel itse kertoo vielä korkean ikänsä salaisuudeksi sen, että hän juo aina ennen nukkumaanmenoa kupillisen sitruunateetä, johon hän lisää anteliaan teelusikallisen hunajaa.

Maailmassa arvioidaan elävän 36,9 miljoonaa hiv-positiivista henkilöä.