Herculeksessa on tällä viikolla tehty remonttia. Korjaustöihin jouduttiin yllättäen aiottua nopeammin, kun baarissa hajosi limupistoolin vesiletku ja vesivahingot levisivät kaikkiin kolmeen kerrokseen. Vettä ehti tulvia ajan kanssa yökerhon ollessa maanantaina kiinni.

– Nyt tuli 31.3. 25 vuotta homobaarihistoriaa. Avasimme Escalen silloin. Sen kunniaksi nimeämme Herculeksen kellarin Escaleksi. Sopivasti meillä esiintyykin perjantaina 5.4. Aikakone ja vie meidät sinne 90-luvulle. Avaamme koko baarin perjantaina kello 22, kertoo Erkki Koski.

Miten paljon Escalea muistetaan kellaribaarissa?

– DJ soittaa vanhempaa diskomusaa illalla. Escalessa soitettiin iskelmää ja vanhempaa musiikkia tyyliin Zarah Leander, Dalida, Josephine Baker. Voipi olla, että sen ajan asiakaskunta on jo harventunut, mutta eiköhän siellä soi muut kuin teinihitit kuitenkin.

– Kellari on ollut valkoinen ja kullanvärinen. Tehdään siitä vähän kodikkaampi. Escalessa oli semmoiset mummon sukkahousujen väriset seinät. Ei tässä ehditty suunnitella ja intuitiolla vedetään. Remontti oli muutenkin tulossa, mutta tuli pikastartti.

Muutoksia tulee myös muihin kerroksiin, mitä uutta tulee?

– Graffitit lähti, paitsi yksi jätettiin muistoksi. Valolaitteita on uusittu ja äänentoisto oli juuri jo viritelty uusiksi.

Escale oli Erkki Kosken ja Mika Olkkosen ensimmäinen homobaari, joka avattiin 1994. Escale sijaitsi Kansakoulun kadulla samassa korttelissa Don’t Tell Maman eli dtm:n ensimmäisen version kanssa. Vähän kivenheittoa pidemmällä, viereistä korttellia vastapäätä, Eerikinkadulla, oli myös suosittu homobaari H20.

Escale ja muu Hercules aukeavat perjantaina 4. huhtikuuta perjantaina kello 22.