Nyt se alkaa!

Ohjelma alkaa huippuherttaisella tarinalla pienestä voimakkaasta tytöstä, joka haaveilee olevansa Dana International ja ballerina ja saa voimia Nettan kappaleesta Toy … seuraavaksi näemmekin tietysti Nettan ja Toyn livenä jättikokoisessa shownumerossa.

Sen jälkeen saamme juontajat, joista toinen on komea Assi Azar, yksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmista lbtq-henkilöstä Out Magazinen mukaan.

Tämän vuoden postikortit ovat huippuhienoja! Teemana on ”Dare to Dance” ja niinpä kaikki laulajat nähdään tanssimassa erilaisissa maisemissa Israelissa. On oikein ihanaa!

Sitten on aika arvostella osallistujat. Arviossa on mukana sekä kappale, että esitys.

Kypros!

Hmm. Kuten jo aiemmin olemme todenneet (toim. huom. viisutietäjiä on kaksi, mutta kuninkaallisia he eivät ole): Kappale muistuttaa paljon Fuegoa, mutta Tamta ei ole Eleni. Se tuli täällä paikan päällä vielä selvemmin esiin. Oikein kaunis tanssiesitys, jossa hiukan repäistäänkin, mutta paketti ei ole täysi kymppi. Eikä kappalekaan ole ihan kohdillaan. Toivotaan kuintekin, että Kypros purjehtii finaaliin, mutta mitään uutta kakkossijan saajaa siitä ei tule.

QX QX QX

 

Montenegro
Ylinäytelty rippikouluhan se. Muutama vaikuttava hetki kuitenkin loppua kohden, missä näyttää kuin toinen naisista yrittäisi lentää, mutta toinen ei päästä häntä. Ymmärrän häntä.

QX 

 

Suomi

Darudella on koko kilpailun rumin parta. Sebastian Rejmanilla  on kilpailun rumimmat housut. Ilkeää? Ehkä. Mutta olisi ollut pahempaa, jos olisi kirjoittanut, mitä ajattelen kappaleesta. Voiko Suomi olla tämä semin viimeinen. Kyllä.

QX

 

Puola

Tykkään näistä morsiamista, mutta valitettavasti esitys on yhtä toivottoman tasapaksu kuin kappalekin. Ihanat värit kuitenkin.

QX QX

Slovenia

Pidän tästä todella paljon, mutta lavalla oleva hemmo on täysi juntti. Kaunis minimalistinen esitys, missä nuoripari rakentaa omaa pikku huonettaan, johon me saamme katsoa, mutta hetkittäin ollaan lähellä mukavuusalueen rajoja. Älkää edes alkako ajattelemaan, että Gasper lukitsee Zalan kellariin, koska siitä ajatuksesta ette pääse eroon KOSKAAN!

QX QX QX QX

 

Tsekki

Oikein hienot lavasteet. Miehet ovat ensin laatikoissa, joista sitten tuleekin TV-ruutuja musiikkivideoiden tyyliin. Ihanat värit. Leikkisä. Kappale ei vain ole ihan all that. Mutta tällä paketilla pitäisi ehdottomasti päästä finaaliin.

QX QX QX

 

Unkari
Joci Pápai paljain jaloin melko yksinkertaisessa kullanvärisessä numerossa, missä on mustavalkoisia kuvia hänen isästäään. Tuntuu kuitenkin epävarmalta, että hän veisi Unkarin finaaliin tänä vuonna – niin hyvin kuin viime kerralla ei tässä missään tapauksessa tule käymään.

QX QX

 

Valkovenäjä
Zena on todella huippu! Kilpailun nuorin osanottaja heittää vaikuttavamman tanssiesityksen kuin kokeneempi Tamta. Kappale ei ole ihan täysosuma, mutta tanssijat ovat  aivan mahtavia ja nuotit osuvat kohdilleen. Vaikuttaa siltä, että Valkovenäjä on finaalissa tänä vuonna.

QX QX QX

 

Serbia
Haha. Postikortti näyttää aivan Elloksen mainokselta. Tai ehkä tamponien. Kappale sen sijaan voisi olla kenen tahansa esittämä balkanveto. Niin persoonatonta. Ja ledeissäkin on Windows Screensaver. Äh. Saa täydet pisteet Montenegrolta. Mutta sitten?

QX QX

 

Belgien 
KUKA on katsonut niin paljon Love Love Peace Peacea, että sai päähäsä, että RUMMUT sopisivat tähän esitykseen. Tämä on huonoiten stailattu esitys tähän mennessä. Rumat värit ja  Eliot, joka näyttää järkyttyneeltä aivan liian suuressa takissaan. Belgialaisilla tulee olemaan vaikeaa saada tämä hieno kappale finaaliin.

QX QX

 

Georgia

Tämä ei todellakaan ole mikään suosikki kappaleeni, se pitää tunnustaa. Mutta Georgialla on todella kaunis lavastus, on vettä lattian ledinäytöllä ja Oto Nemsadze on sillalla. gående på en brygga. Sitten on piikkilankaa, savua ja tulta ja lopuksi TODELLA vakava mieskuoro. Juu ei. Tästä ei ole jatkoon menijäksi.

QX QX

Australia

Ja tässä jälleen yksi tapaus, jossa keskinkertainen kappale on saanut niin hyvät lavasteet, että se pääsee muutaman pykälän lähemmäksi semifinaalin kärkeä. Tämä voi jopa voittaa sen.  Kate Miller-Heidke istuu pitkällä tangolla, kuten kaksi tanssijaakin. Ja niin ehkä odotettiin. Niin he tekivät jo kotimaassaankin (tanssijoita oli vain yksi). Mutta tällä kertaa kaikki kolme keinuvat aivan villeinä ja olematta missään kiinni, naiset lentävät ympäriinsä avaruudessa. Efekti on todella vaikuttava. Mahtava idea on tuhlattu kamalaan kappaleeseen. Mutta se toimii. Sen haluaa nähdä uudestaan. Ja kaikki muistavat sen. Eli kappale on nolla, mutta esitys on neljä. Eurooppa vain on melko pihi antamaan Australialle pisteitä.

QX QX QX

 

Islanti
Rakastan Islantia. Rakastan Hataria. Esitys on juuri sitä, mitä toivoinkin. BDSM. Tuli. Suuri pyörä. Heja Island. Toivottavasti voitatte.
QX QX QX QX QX

 

Viro

Viro on laittanut kaikki rahat greenscreen-efektiin esityksen lopussa, missä Victor Crone katoaa myrskyyn. Se on hieno, mutta ennen kuin se tapahtuu ehtii joka tapauksessa nukahtaa. Kappaleesta on tullut radiohitti Ruotsissa, mutta, tämän tyyppiset kappaleet ovat niin väsyneitä. Pärjääkö tämä ilman Ruotsin ääniä? Rajatapaus.
QX QX

Portugali

Conan Osiris  on ihana. Mutta esityksestä on tehty Euroviisuihin tumma, aivan liian tumma ja enimmäkseen täysin mielenkiinnoton. Tällä kertaa Portugalilla ei ole pääsyä finaaliin.
QX

 

Kreikka
Kreikalla on PALJON vaaleanpunaista ja miekkailevia naisia. Fakta on, että makeaa tarjoillaan vähän liikaa. Lopettakaa kaikki heiluminen! Ja miksi ei voisi käyttää lopun kauniita kukkia koko esityksen ajan? Että vähän vältettäisiin sitä pinkkiä. Sitä paitsi en pidä ollenkaan siitä, että Katerine Duska onnistuu laulussaan yhtä hyvin kuin studioversiossa. Hieman epäilyttävää.
QX QX QX

 

San Marino
Haha, Serhat on TYYTYVÄINEN täällä.  Esitys tuntuu kuitenkin halvemmalta kuin saippua, enkä ymmärrä kuka sitä äänestäisi. Kyllähän siitä vähän iloiseksi tulee, mutta MIKSI San Marino ei pistänyt kaikkea peliin ja tehnyt jotain todella kreisiä tämän sijaan? Pettymys.

QX QX

Euroviisujen 1. semifinaali tänään kello 21.25 Yle TV2.

Tekstiä on paikoitellen lyhennetty, alunperin julkaistu QX:n blogeissa.