Päivi Räsänen julkaisi eilen sosiaalisen median tileillään Twitterissä ja Instagrammissa ihmettelynsä kirkon kumppanuudesta Priden kanssa. Räsäsen mielestä kirkon ei pitäisi tukea häpeää ja syntiä.

Päivi Räsäsen julkaisu Instagrammissa.

Räsänen on ollut kurmuuttamassa homoseksuaaleja jo useita vuosikymmeniä, joten tässä ei ole mitään uutta. Tätä vasten on ymmärrettävissä se, että seksuaalivähemmistöjen aseman parantuessa, yhteiskunnan muuttuessa vapaamielisemmäksi ja Priden kasvaessa koko kansan juhlaksi hän kokee tällaista harmistusta ja järkytystä. Rankkaa.

Räsänen kuuluu medialähteiden mukaan ennemmin Kansanlähetykseen, joka on kirkon sisäinen liike erotuksena helluntalaisista, jotka ovat kirkon ulkopuolinen vanhoillinen liike. Kansanlähetyskin pitää kuitenkin Raamattua kaiken elämän ja opin ylimpänä perusteena. Tämä suuntaus on tällä hetkellä nosteessa ympäri maailman Esimerkiksi Brasilian homofobinen presidentti on evankelinen kristitty. Tämäkin suuntaus korostaa Raamattu-uskollisuutta. Ikävä kyllä kyseessä on voimistuva globaali trendi.

Räsänen siis puhuu kirkon äänellä, vaikka hänen näkemyksensä on vanhoillisempi, tiukempi. Ja on aiheellista sanoa, vaarallisempi. Mitään hyvää tällaiset lausunnot eivät edistä.

Räsäsen päivitystä on kommentoitu paljon sekä Twitterissä, että Instagrammissa. Nähtäväksi jää, katsotaanko hänen päivityksensä vihapuheeksi ja poistetaanko se.

Koomikko Ilkka Kiven kommentti.
Toimittaja Ville Blåfieldin kommentti.
Kirjailija ja opettaja Tommi Kinnusen kommentit.

 

Suomen suurin Pride-tapahtuma Helsinki Pride ja sen kulkue järjestetään lauantaina 29. kesäkuuta. Viime vuonna kulkueeseen osallistui Poliisin arvion mukaan jopa 100 000 ihmistä.

Päivi Räsäsen ulostulo osoittaa sen mihin Pridea tarvitaan. Vielä on pimeitä paikkoja, joita edes valonkajo ei ole koskettanut.