Lohja Pride Piknik järjestetään 3.8.2019, jo kolmatta kertaa. Tapahtuma polkaistaan käyntiin klo 14 Aurlahden rannassa juhlistamalla Länsi-Uudenmaan Sateenkaariyhdistys ry – Lusyn syntyä.

Lohja Pride Piknik on koko perheen tapahtuma ja kaikille maksuton. Viime vuonna tapahtuma keräsi reilu 500 osallistujaa Lohjalta, lähikunnista ja muualtakin Suomesta. Tänä vuonna määrän odotetaan kasvavan.

Setan nuorisotoimikunta julkistaa tapahtumassa Vuoden sateenkaarinuori -tunnustuksen valtakunnallisesti merkittävälle sukupuoli- ja seksuaalivähemmistönuorelle. Tuttuun tapaan rannalla tanssitaan ja lapsillekin on tarjolla viihdettä. Ja päivällä rannalla päivystää välittäviä vanhempia sekä isovanhempia valmiina antamaan halauksen sitä kaipaaville. Siellä nähdään myös kaikille avoin Drag Awareness -kilpailu, joka osoittaa, että drag kuuluu kaikille.

Lohja Pride huomioi erikseen nyt myös 12-19 -vuotiaat nuoret, joille on tarjolla omat jatkot. Siellä esiintyy Juuso Kekkonen esityksellään Heterohko – ja mitä muuta olisin halunnut tietää. Aikuisten jatkot taas ovat toisaalla, Opus K:ssa. Siellä juhlijoita viihdyttävät improvisaatioryhmät Ilmoja Pidellyt ja Impropisto.  Jatkojen jatkoilla Wäinössä esiintyvät drag queen/burleskitaiteilija Theodora Rex sekä burleskitaiteilija Hasard le Sin.

Lisätietoja tapahtumasta tapahtuman sivulla Facebookissa.