Australialainen rugbytähti vaati Australian Rugby-yhdistykseltä ja entiseltä joukkueeltaan New South Wales Waratahsilta 14 miljoonaa dollaria (n. 8,5 miljoonaa euroa) vahingonkorvauksena saatuaan potkut sosiaalisissa medioissaan julkaisemiensa homofobisisten kommenttiensa takia.

Folau muun muassa varoitti homoseksuaalien ovat matkalla kohti helvettiä. Australian isojen maastopalojen aikaan hän ilmoitti, että ne taatusti ovat jumalan rangastus siitä, että maa hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot, kirjoittaa Pink News.

Urheilijatähden lausunnot olivat liikaa klubille ja yhdistykselle, jotka päättivät toukokuussa erottaa hänet joukkueesta. Folau jätti tuolloin haastehakemuksen asiasta ja totesi toimineensa vain uskonsa mukaisesti.

– Folau on hurskas kristitty ja joukkue tiesi sen tehdessään sopimuksen hänen kanssaan. Hän on käyttänyt omia sosiaalisen median tilejään jakaakseen uskonnollista sisältöä eikä edustaakseen rugbyä, kirjotti Folaun asianajana haastehakemuksessa.

Nyt joukkue ja Rugby-yhdistys ovat päässeet korvauksen suuruudesta yhteisymmärrykseen ja haasteesta on luovuttu. Tiedotteessa kumpikin osapuoli pyytää anteeksi samalla kun Rugby Australia irtisanoutuu Folaun viestin sisällöstä.

– Rugby Australia and NSW Rugby eivät millään muotoa ole samaa mieltä Folaun viestien sisällön kanssa. Inklusiivisuus  on yksi rugbyn ydinarvoista ja toivotamme kaikki mukaan pelin pariin, mukaanlukien kaikki lhbtqi-yhteisön jäsenet.