Rivne on 250 000 asukkaan kaupunki Länsi-Ukrainassa ja alueensa pääkaupunki. Lhbtq-aktivistit halusivat järjestää keskiviikkona 1. tammikuuta Pride-marssin, mutta kaupunginvaltuusto tyrmäsi ehdotuksen yksimielisesti.

Kaupunginvaltuuston 36 jäsentä äänesti kiellon puolesta, kaksi ei äänesti tyhjää, kukaan ei äänestänyt kieltoa vastaan, kertoo Radio Free Europe.

Aloite Pride-marssin kieltämiseksi tehtiin ”estämään poikkeavan seksuaalisen käyttäytymisen propaganda kaupungissa, mukaanlukien niin kutsutut marssit yhdenvertaisuuden puolesta, Pride-paraatit, queer-kulttuurin festivaalit ja sen sellaiset, jotka pidetään julkisilla lasten ja parheiden vapaa-ajan viettoon tarkoitetuilla aluella”.

Aloitteen taustalla on perinteisten perhearvojen korostaminen, joita lhbtq-tapahtumat uhkaavat ja Pride-marssien ja muiden lhbtq-tapahtumien sisältämät ”seksuaaliset ja eroottiset elementit”.

Tuore, lokakuussa julkaistu, selvitys paljasti, että ukrainalaisista vain 14 prosenttia kannattaa homoseksuaalisuuden hyväksymistä yhteiskunnassa.