Helsinki Pride -yhteisö haluaa toteuttaa vuoden 2020 Pride-tapahtuman turvallisesti. Koska osa osallistujista kuuluisi riskiryhmiin ja syyskuun koronatilannetta ei voida pätevästi arvioida, on päädytty hybridiratkaisuun, kuten tapahtuman tuottava Helsinki Pride -yhteisö sitä kuvailee. 100 000 osallistujan kulkueen saaminen pandemian aikana turvalliseksi kaikkien osallistua olisi liian vaikeaa, ellei mahdotonta.

Lue lisää: Helsinki Priden osallistujamäärä kolminkertaistui vuodessa

Helsinki Pride -kulkue ja Puistojuhla järjestetäään 12. syyskuta verkossa, kaupunkitiloissa ja kodeissa, kerrotaan Helsinki Pride -yhteisön tiedotteessa.

Tapahtumasivuille luodaan verkkokulkue kumppaniyhteisöille ja -organisaatioille.

Ihmisiä kannustetaan kulkemaan itse valitsemillaan reiteillä Pride-hengessä. Sosiaalisessa mediassa Helsinki Pridea juhlistetaan tunnisteilla #imwithpride ja #helsinkipride2020. Pride-kulkueen ja puistojuhlan voi siis viettää myös kotisohvalta käsin.

Helsinki Priden PrideCam kiertää päivän aikana eri puolilla kaupunkia kuvaten ryhmiä ja seurueita kaupunkitiloissa, kaduilla ja puistoissa.

Pride-lauantaina kello 16-18 nähdään Pride-konsertti, joka striimataan Kaapelitehtaan Merikaapelihallista.

Helsinki Pride kulkuetta 2019.

Tänä vuonna ei ole Pride-kulkueita juuri nähty. Kesäkuussa vietettiin maailmanlaajuinen online-pride, Global Pride. Lisäksi ainakin Los Angelesin Black Lives Matter -mielenosoituksessa tuotiin esiin myös Pride-teemaa.

Lue lisää: Global Pride – supertähtiä, aktivisteja, kuninkaallisia

Täällä voit katsoa massiiviset kuvagalleriamme edellisten kesien Helsinki Pridesta: Klikkaamalla vuosilukua siirryt sen vuoden kuvagalleriaan QX:ssä. Kuvagalleriat löytyvät myös QX:n Facebook-sivulta, jossa voit käydä täggäämässä itsesti kuviin.

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012