Kokkolan valtuusto päätti maanantai-iltana vilkkaan keskustelun jälkeen sallia Pride-liputuksen ensi vuonna, kertoo Yle.

Kokoomuksen Bjarne Kallis totesi keskustelun aluksi, että lipputangoissa tulisi olla vain Suomen ja Kokkolan kaupungin omat liput. Liput jotka kaikki kokkolalaiset voivat tunnustaa. Kristillisten Mauri Salo kertoi havainneensa, että Pride-liputuksen vastustat leimataan helposti ”rasisteiksi” tai ”suvaitsemattomiksi”. Sosiaalidemokraattien Raimo Hentelä epäili Pride-vastaisuuden olevan Kokkolalle haitallista. Liputtamisesta teki valtuustoaloitteen vihreiden kaupunginvaltuutettu Hanna Cygnel.

Vasemmistolta selvä tuki – perussuomalaisilta selvä vastustus

Pride-liputuksen puolesta äänesti 25 ja sitä vastusti 17 valtuutettua. Sitä kannattivat kaikki sdp:n ja vasemmiston valtuutetut. Keskusta, kokoomus ja rkp jakautuivat puolesta ja vastaan. Koko perussuomalaisten valtuustoryhmä ja kristillisdemokraatit yhtä valtuutettua lukuunottamatta olivat esitystä vastaan.

Kesällä 2021 järjestettävän Priden aikana sateenkaariliput voidaan siis vetää kaupungintalon ja pääkirjaston lipputankoihin, jos Priden järjestäjä pyytää. Lupa koskee vain ensi kesää.