Kun  Uuden-Seelannin suosittu pääministeri Jacinda Ardern esitteli uuden Labour-vetoisen hallituksensa maanantai-iltana herättivät Nanaia Mahutan ja Grant Robertsonin nimitykset kansainvälistä huomiota.

Nanaia Mahuta on maori ja ensimmäinen nainen ulkoministerin tehtävässä. Hänellä on maorien kasvotatuointi, niin kutsuttu moko kauae.

Kelvin Davis, Labour-puolueen varapuolueenjohtaja päätti kieltäytyä varapääministerin tehtävistä ja valitsi niiden sijaan lapsiasioiden ministerinsalkun. Hän on maori, kuten Mahuta ja kolme muuta uuden hallituksen ministeriä.

Davisin jättäessä varapääministerinpaikan vapaaksi sen sai Grant Robertson. Hän on toiminut valtiovarainministerinä vuodesta 2017.

Grant Robertson on syntynyt 1971 ja hän tuli parlamenttiin 2008 Labour-puolueessa. Vuosina 2011-2013 hän oli oppositiojohtajana vuona 2017 sai hallituksesta valtiovarainministerin salkun. Hän oli vastuussa myös urheilu- ja virkistysasioista. Hänen puolisonsa on Alf Kaiwai. Miehet tapasivat pelatessaan kumpikin rugbyä Krazy Knights –nimisessä gayjoukkueessa Wellingtonissa. Miehet solmivat rekisteröidyn parisuhteen 2009.