Elina Gustafsson, 28,  harjoitteli täysillä ensi kesän Tokion Olympialaisia varten, kunnes kolme viikkoa sitten lääkäri kertoi hänelle ratkaisevat uutiset. Gustafsson oli kärsinyt selkäkivuista, hän oli kärsinyt loukkaantumisista myös aiemmin. Kovat selkäkivut aiheutuivat välilevyn pullistumasta, kertoo Ilta-Sanomat.

Ratkaisua ei ollut helppo tehdä, Tokion olympialaiset olisivat ollleet Gustafssonin ensimmäiset olympialaiset. Euroopan mestaruuden hän on jo voittanut ja maailmanmestaruuskisoistakin on pronssia. Suomen mestaruuksia on kolme.

– Olen niin energinen ja liikkuva tyyppi, että minulle liikuntakyvyn menettäminen olisi yksi pahimmista asioista. Tajusin, että olen tullut nyrkkeilijänä tieheni päähän eikä jatkaminen ole enää sen riskin arvoista, Gustafsson kertoo Ilta-Sanomille.

Gustafsson kertoo Ilta-Sanomille jatkavansa edelleen päivittäistä treenaamista, vaikka se nyt onkin vapaampaa ja hän voi syödä ja liikkua vapaammin. Töitä riittää myös uudessa valmennus- ja luennointipalveluja tarjoavassa Team HuiGee -yrityksessä.

Gustafsson on ollut urallaan avoimesti lesbo. Hän ei suostunut uskomaan väitteitä, että se olisi sponsorihankinnalle haitallista.

Elina Gustafsson valittiin yleisöäänestyksen perusteella Vuoden homoksi QX Awardseissa elokuussa 2018.

Lue lisää: Suomen mitalitoivo luottaa joogaan ja avoimeen kommunikointiin

Elina oli myös MTV:n Uutisaamussa kertomassa lopettamisensa syistä.

Lue lisää: Yle: MM-mitalistia kehotettiin pysymään kaapissa, hän ei totellut