Joulua edeltävällä viikolla annetut tuomiot ovat jatkoa joulukuun alussa annetussa pedofiiliringin oikeudenkäynnissä. Nyt tuomittiin kolme miestä. Uhreja oli kuusi.

Lue lisää: Hirveän pedofiiliringin jutussa tuomittiin ensivaiheessa kaksi miestä

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi pedofiiliringin päätekijälle Visa Matti Marttilalle, 59, vankeutta seitsemän vuotta ja 10 kuukautta. Hänet määrättiin vangittavaksi. Marttila on entinen matkailualan yrittäjä ja ollut myös eteläpohjalaisen seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen toimien lapsi- ja nuorisotyön vastuuryhmässä. Marttila tuomittiin muun muassa törkeästä raiskauksesta ja kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, pakottamisesta seksuaalisen tekoon ja törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä. Oikeus hylkäsi syytteet kahdesta törkeästä raiskauksesta

Jussi Petri Brännbacka sai neljän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Häntä ei pidetty yhtä aloitteellisena rikoksiin kuin Marttilaa eikä hänen katsottu olleen yhtä lailla osallinen. Tuomio tuli muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Kolmas tuomittu on jo aiemmin jutun ns. Espoon haarassakin tuomittu, joka sai nyt vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista Länsi-Uudenmaan käräjäoikeiden määräämän ehdottoman vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion päälle.

Seiska kirjoittaa, että poikien hyväksikäytty noudatti samaa kaavaa. Tekijät houkuttelivat lapsia luokseen nauttimaan päihteitä, kuten alkoholia ja metamfetamiinia ja uhrien vajottua tiedottomuuden tilaan heihin käytiin käsiksi.

Helsingin Sanomien mukaan tuomiosta ei käy ilmi uhreille aiheutuneet seuraukset. Yksi on kertonut kokeneensa ahdistusta ja saaneensa siihen lääkitystä. Jo vyyhdin alkuvaiheissa kerrottiin, että uhrit eivät itse tehneet asiasta rikosilmoitusta, vaan asia tuli ilmi poliisin tutkinnassa.

Yksi tekijöistä on myös Sillanpään huumediilerinä tuomittu henkilö.

Uhrit olivat hyväksikäytön aikaan 6-15 – vuotiaita.

Lue lisää: Järkyttävä lapsipornorinki on paljastunut – uhrit eivät tehneet ilmoitusta