Byun Hui-su, 23, erotettiin Etelä-Korean armeijasta viime vuonna, koska hän halusi sukupuolenkorjausprosessiin. Hui-su riitautti irtisanomisensa tuomioistuimessa. Huhtikuussa hänet olisi kutsuttu oikeuden kuultavaksi, kertoo järjestö Center for Military Human Rights Korea. Mutta niin ei koskaan tapahtunut.

Viime torstaina Hui-Su löydettiin kuolleena kotoaan. Kuolemalle ei löytynyt selvää syytä, eikä poliisi ole kertonut asiasta enempää, kirjoittaa Reuters. Hui-Su olie rekisteröitynyt erääseen neuvontakeskukseen ja kun hänestä ei ollut kuulunut mitään sitten helmikuun viimeisen päivän, hälytettiin poliisi.

Etelä-Korean lhbtq-järjestö kritisoi sitä, että armeijassa palveleville transsukupuolisille ei ole asianmukaisia turvaverkostoja ja tietämys asiasta armeijan piirissä on ohutta.

”Byunin kuolema herätti suurempaa huomiota, koska armeija ja yhteiskunta kieltäytyivät hyväksymästä muutosta”, kirjoittaa tiedotteessaan Rainbow Actions Against Sexual-Minority Discrimination of Korea, 40 vähemmistöjärjestön kattojärjestö.