Tanska julkisti tänään määräykset, jotka koskevat suuria yleisötapahtumia 1. elokuuta alkaen. Festivaaleja ja muita ulkotapahtumia koskee 5000 henkilön rajoitus, sitä enempää ei osallistujia saa olla. Lisäksi tapahtuman järjestäjän vastuulla on rajata alue niin, että korkeintaan 500 henkilöä voi olla samalla ulkotapahtuman alueen osalla.

Sisätapahtumia koskevat vielä tiukemmat rajoitukset. Tapahtumiin, jossa yleisö seisoo, saa ottaa korkeintaan 3000 henkilöä ja tila tulee rajata siten, että yhdessä osassa on kerrallaan vain 300 henkilöä.

Jos ulko- tai sisätapahtumassa on istumapaikat, paikalla saa jo 6. toukokuuta alkaen olla enintään 2000 henkilöä, jotka on jaettava 500 henkilön osastoihin. Elokuussa henkilömäärä tulee olemaan suurempi.

Osallistujilla pitää olla esittää todistus koronarokotuksesta tai negatiivisesta koronatestistä.

– Kun tapahtumaan on aikaa enää 100 päivää, olemme iloisia edes tästä selkeydestä, mutta olemme pettyneitä näin varovaiseen linjaan, sanoo Katja Moesgaard,  Copenhagen 2021 puheenjohtaja mediatiedotteessa.

– Kehotamme poliitikkoja ja hallitusta säännöllisesti ajattelemaan uusiksi näitä rajoituksia, jotta voisimme turvallisella tavalla kasvattaa osallistujien määrää ja antaa useammalle mahdollisuuden osallistua tapahtumaamme ja juhlia tasa-arvoa.

Priden tiedotteessa todetaan, että nyt esiteltyjen rajoitusten vuoksi useimmat festivaalit joudutaan tänäkin vuonna perumaan.

WorldPriden suunnitelmissa Kööpenhaminassa nähdään 12 illan konserttisarja ulkona, kulkue, ihmisoikeuskonferenssi ja urheilutapahtuma.

WorldPride 2021 on kahden kaupungin kesken jaettu tapahtuma, toinen kaupuki on Malmö. Ruotsin pandemiamääräyksiä elokuulle ei ole vielä julkistettu.