Viime viikolla ihmisoikeusjuristi Gissou Nia, kirjotti Twitteriin 20-vuotiaan Alirezan järkyttävästä murhasta. Nuorukainen oli homoseksuaali ja asui Iranissa, muslimilvatiossa missä homoseksuaalisuudesta voidaan rangaista kuolemantuomiolla. Alirezaa ei kuitenkaan tuominnut kuolemaan mikään tuomioistuin, vaan pyövelinä oli hänen oma perheensä.

Alirezan ystävän mukaan, hän olisi puhunut äitinsä kanssa viimeisen kerran viime viikon tiistaina. Pian sen jälkeen hänen veljensä oli tullut hänen kotiinsa ja kertonut, että heidän isällään on asiaa. Mutta veli huijasi ja ajoikin läheiseen kylään, missä heidän serkkunsa odottivat. Siellä Alireza mestattiin ja hänen ruumiinsa hylättiin paikalle.

 

Alirezan kummppani Aghil Bayat, joka on hbtq-aktivisti ja toimii iranilaisessa lhbtq-verkostossa 6rang, kertoo, että miesten oli tarkoitus muuttaa yhdessä Turkkiin. Persian kielinen BBC kertoi 7. toukokuuta, että he ovat kuulleet Alirezan nauhoittaman viesti, missä hän kertoo perheensä uhkaavan häntä ja suunnittelevansa pakenemista.

Perhe sai tietää Alirezan seksuaalisuudesta armeijan kutsuntojen yhteydessä, mistä hän oli kieltäytynyt seksuaalisuutensa perusteella.

Aghil Bayatin mukaan Alirezan murhaajat olisi pidätetty.

Myöhemmin tulleen tiedon mukaan pidätyksiä ei olisi kuitenkaan tehty.

Lue lisää: Iranissa homot vaihtavat sukupuolta – välttääkseen kuolemantuomion

Lue lisää: Iranilaista laulajaa uhkaa jopa kuolemantuomio homosyytteiden takia

Lue lisää: Islamin homofobia on peräisin kristinuskolta