Pandemian tuomien sääntömuutosten takia monet olympialaisiin jo valitut urheilijat joutuiva perumaan. Nyt Laurel Hubbard on virallisesti valittu Uuden-Seelannin maajoukkueeseen.

Hubbard kilpaili painonnostossa miesten sarjassa 2013, mutta on sittemmin käynyt läpi sukupuolenkorjauksen. Hänellä olisi ollut mahdollisuus osallistua olympialaisiin jo 2015, kun olympiakomitea muutti transhenkilöitä koskevia säännöksiään. MTF:llä testosteronitason pitää olla alle 10 nanomoolia litrassa vähintään 12 kuukauden ajan, jotta voi kilpailla, määrää kansainvälinen olympiakomitea.

Kaikki eivät hyväksy

Painnonosto on aika lailla ollut keskiössä keskusteltaessa siitä, miten transihmisten osallistuminen kilpaurheiluun naistensarjoissa olisi reiluinta sallia. Hubbardin osallistuminen on jo saanut aikaan näkyviä otsikoita ja hänen osallistumistaan tullaan seuraamaan medioissa tarkasti. Hubbardin hyväksyminen joukkueeseen on saanut kehuja, mutta myös arvostelua muilta kilpailijoilta ja valmentajilta.

Hubbard voitti 2019 Samoalla yhden paikallisen kilpailijan, mikä sai paikalliset asukkaat ilmaisemaan tyytymättömyyttään vahvasti.