Carl Nassib, 28, on Las Vegas Raidersin puolustaja. Hän ja joukkueensa pelaavat Amerikan kansallisessa jalkapalloliigassa. Vasta viime vuonna Nassib teki 25 miljoonan dollarin pelaajasopimuksen. Hän on pelannut liigassa jo viisi kautta, kovan tason ammattilainen siis.

Maanantaina tehtiin historiaa, kun Nassib kertoi olevansa gay. Hän on ensimmäinen yhä aktiivisesti ammattilaisliigassa pelaava jalkapalloilija joka puhuu avoimesti homoseksuaalisuudestaan.  Nassib tuli kaapista Instagrammiin latamaallaan videolla, joka lähti välittömästi kiertämään maailmaa kirvoittaen onnitteluita – ja joiltakin myös kritiikkiä.

”Haluan vain lyhyesti kertoa, että olen gay. Minun on ollut tarkoitus tehdä tämä jo nyt jonkin aikaa ja vihdoinkin koen itseni niin turvalliseksi, että voin kertoa tämän”, Nassib kertoo pihallaan kännykällä kuvatussa videossaan ja jatkaa:

”Minulla on todella hyvä elämä. Paras perhe, ystävät ja työ, jota kundi voi toivoa. Olen todella yksityinen henkilö, joten toivon, että ymmärrätte, en todellakaan tee tätä huomion takia. Näkyvyys ja representaatio ovat todella tärkeitä”.

Videolla Nassib kertoo reprsentaation yhä olevan tärkeätä, mutta toivoo, että ehkä joskus kaapista tulemisia ei enää tarvita. Hän toteaa olevansa hyvin yksityinen henkilö, eikä tule kaapista julkisuuden takia.

Nassibin joukkue osoitti täyden tukensa. Liigan, NFL:n; edustaja totesi olevansa ylpeä Nassibin ”jakaessa totuutensa”, kirjoittaa cnet.com. ”Representaatiolla on merkitystä. Jaamme Carlin toiveen siitä, että pian tällaiset lausumat eivät enää olisi mitään uutisia, kun lhbtq+ yhteisö saavuttaa täyden tasevertaisuuden. Toivomme Carlille parasta onnea tällä kaudella”. Liiga myös jakoi Nassibin videon viestillä ”Koko NFL on ylpeä sinusta Carl” sydämen kera.

Nassibin videoterveisillä on tätä kirjoitettasessa lähes 350 000 tykkäystä.

Hän teki samalla sadan tuhannen dollarin lahjoituksen lhbtq+ nuorten itsemurhia estävälle projektille The Trevor Project. Nassib toteaa viestissään projektin olevan sarallaan Amerikan merkittävin ja suurin.

(17.30: Vaihdettu juttukuva.)