Kymmeniä ihmisiä pidätettiin lauantaina Yhdysvalloissa Los Angelesissa transsukupuolisten suosiman kylpylän edustalla tapahtuneessa mielenilmaisussa.

Levottomuudet jatkuivat jo toista viikkoa. Ne saivat alkunsa äärioikeistolaisesta mediasta, jossa Wi Spa -nimisen kylpylän asiakas väitti transnaisen olleen naisten alueella kylpylässä, kirjotti Guardian eilen. Kylpylän syrjintävapaasta asiakaskäytännöstä on yritetty tällä perusteella leipoa suurta kohua jo viikkokausia äärioikeiston medioissa. Kylpylästä on todettu, että väitetty välikohtaus voi olla lavastettu, sillä heillä ei löydy yhdenkään transsukupuolisen vakioasiakkaan käyntiä kyseisenä päivänä eikä mitään todistetta muunkaan transhenkilön käynnistä, kertoo meaww.com.

Äärioikeistoon kuuluvat mielenosoittajat vaativat kylpylää boikottiin esittäen perusteettomia väitteitä pedofilista ja kantaen kylttejä, joissa vaadittiin ”suojaamaan naisten tilat”. Mielenosoittajien joukossa oli myös muita kuin transvastaisia äärioikeiston edustajia, QAnonin sloganeita kuului ja joidenkin paitojen teksteissä vaadittiin vasemmistoaktivistien tappamista.

Paikalle tuli runsaasti poliisijoukkoja mellakkavarusteissa ja tilanne alkoi kärjistyä kun paikalle saapui myös transaktivisteja ja fasismin vastustajia, jotka järjestivät paikalle vastamielenosoituksen. Poliisin kerrotaan ampuneen transaktivisteja kumiluodeilla lähietäisyydeltä ja myös paikalla ollut toimittaja painettiin katuun.