Sharon Rubanovitsch, 32, viivytteli koronarokotteen kanssa ja sai sitten tartunnan. Hän kertoo Instagram-päivityksessään tunteneensa ensin perusflunssan oireita, mutta jo seuraavana päivänä nousi korkea kuume. Testitulos vahvisti syyksi koronan. Hän kertoo kärsineensä 10 päivää kuumeesta ja pahoinvoinnista, hänelle jouduttiin jopa soittamaan ambulanssi, koska hän ei saanut kunnolla happea.

Rubanovitsch toteaa olevansa perusterve ja katuvansa nyt ”suunnattoman paljon” ettei ottanut rokotetta. Hän voi nyt jo paremmin.

Sharon Rubanovitsch on laulaja-lauluntekijä Helsingistä ja hän julkaisi vuosi sitten sateenkaarisinkkunsa Match, johon liittyvässä Intsagram-päivityksessään hän kertoi seksuaalisuudestaan ja olevansa panseksuaali. 

Aiheesta kertoi ensin mtvuutiset.

Paljon nuoria joutunut koronan takia sairaalaan Englannissa

Euroopasta ja Yhdysvalloista on viime viikkoina uutisoitu koronatartuntojen keskittymisestä alle 30-vuotiaille, nyt kun vanhemmat ikäluokat ja riskiryhmät on kattavammin rokotettu ja rajoituksia lievennetty ja poistettu.

Sairaalahoitoon kerrotaan mm. Englannissa joutuneen ”hyväkuntoisia” nuoria – tämä on kuitenkin ristiriidassa aiemman datan kanssa, jonka mukaan yli 90 prosentilla sairaalahoitoa vaativista koronapotilaista kärsi yhdestä tai useammasta perussairaudesta. Ei siis ole tullut ilmi onko näillä nuorilla kuitenkin ollut tunnettuja vakavan koronan riskitekijöitä, kuten tupakointi tms. Myös geneettinen alttius voi tehdä koronasta kohtalokkaan hyväkuntoisellekin ihmiselle, mutta  Brittien lukumäärät nuorista potilaista viime viikoilta ovat sitä luokkaa, että siitä ei voine olla kyse.

Laajan – jo viime syksynä – koronapotilaista tehdyn otannan mukaan ylipaino on merkittävä riski sairastua koronan vakavaan muotoon tai jopa kuolla. Lähes 80 prosenttia USA:ssa sairaalahoitoa vaatineista tapauksista oli ylipainosia – tärkeätä on huomata, että riski alkaa jo ylipainon alarajalla.

Suomessa jakelussa oleva Pfizer-Biontechin rokote suoraa hyvin vakavaa koronan muotoa vastaan.

(Lisätty 23.7.2021 klo 23.45 ylipainoa koskeva kappale)