Kahdeksan huputettua miestä pakottivat itsensä 20-vuotiaan miehen kotiin Madridin trendialueella Malasañassa viime sunnuntaina iltapäivällä. Sitten tunkeutujat solvasivat miestä, uhkasivat häntä puukolla, vahingoittaen huulta ja pistivät miehen lattiaan ja kaiversivat puukolla ”maricón” (hintti) hänen pakaroihinsa.

Uhri teki rikosilmoituksen ja poliisi aloitti tutkinnan tavoitteena selvittää tekijät valvontakameroiden avulla. Hyökkäys sai runsaasti mediajulkisuutta ja se tuomittiin heti: pääministeri Pedro Sánchez tuomitsi twiitissään homofobisen teon.

Mitään uhria ei ollut – valehteli parisuhteensa takia

Mutta sitten. Eilen iltapäivällä poliisi ja sisäministeriö ilmoittivat, että uhri oli muuttanut lausuntoaan ja vetänyt syytöksensä pois väittäen, että hyökkäykseen oli suostumus. Poliisin edustaja kertoi lisäksi Guardianille, että miehelle voi tulla seuraamuksia väärän ilmoituksen antamisesta. Mies kertoi El País lehden mukaan, että hän valehteli salatakseen totuuden kumppaniltaan. Lehden mukaan alueen valvontakameroista ei löytynyt mitään, eivätkä naapuritkaan olleet huomanneet mitään vaikka väitetty tapahtui keskellä kirkasta päivää, yhtään todistajaa ei löytynyt.

Lhbtq-viharikokset lisääntyneet Espanjassa lähes 50%

Homoviharikokset ovat Espanjassa nyt paljon esillä. Vasta kaksi kuukautta sitten nuorukainen pahoinpideltiin kuoliaaksi.

Lue lisää: Nuori gay pahoinpideltiin kuoliaaksi – tuhannet protestoivat kaduilla homofobiaa vastaan

Viharikokset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan ovat lisääntyneet 43% tämän vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana, mikä on herättänyt suurta huolta hallitusta myöten.

Viime päivinä hyökkäyksiä on ollut Toledossa, Melillassa, Castellónissa ja Vitoriassa. Keskiviikkoinen mielenosoitus olisi siis syytä järjestää, vaikka sen kimmoke, tämä viimeinen tapaus olikin väärä hälytys – ehkä, homoviha on ongelma Espanjassa.

Lue lisää: Korona kirittää homofobista puoluetta Espanjassa