Sveitsi muuttaa lakia – homoseksuaalitkin pääsevät pian naimisiin. Sveitsissä oli kansanäänestys samaa sukupuolta olevien avioliitoista syyskuussa, enemmistö kannatti ja nyt tiistaina maan liittoneuvosto vahvisti asian. Ensi vuoden heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien samaa sukupuolta olevat pääsevät avioon. Muissa maissa solmitut samaa sukupuolta olevien avioliitot tunnustetaan jo heti vuoden vaihteen jälkeen. Samalla tulee adoptio-oikeus.

Tanskan maajoukkue suunnittelee protestia Qatarin MM-kisoihin. Tanskan miehet pelasivat tiensä jalkapallon maailmanmestaruuskisoihin, missä he eivät aio olla vaiti arabivaltion ihmisoikeusloukkauksista koskien siirtotyöläisiä. Joukkueen treenivaatteisiin tulee tietoa ihmisoikeuksista ja lisäksi vierailu maassa pidetään vain ehdottoman tarpeellisessa kertoo Skysports. (Via QX.se)

Transnainen pakotettiin samaan putkaan kolmen miehen kanssa – pahoinpideltiin vakavasti. Kristina Frost pidätettiin San Diegossa vuosi sitten, mutta hän nosti kanteen pahoinpitelystä viime viikolla. Siinä hän kertoo vankilahenkilökunnan sukupuolittaneen hänet väärin myös virallisissa raporteissa, vaikka hänellä oli esittää ajokortti ja hänet pistettiin samaan selliin miesten kanssa, missä yksi miehistä pahoinpiteli hänet siten, että leuka murtui. (Washington Post via QX.se)

Kristina Frost

Riensi auttamaan miesjoukon ahdistelemaa gaymiestä – iskettiin katuun keskellä Tukholmaa. Ruotsin sosiaalidemokraattinuorien viestintäpäällikkö Youbert Aziz oli ulkona ystäviensä kanssa Stureplanilla, kun hän näki ahdistelutilanteen ja päätti puuttua siihen, kohtalokkain seurauksin, nenänmurtuma ja lievät silmävauriot toivat sairaalareissun. Aziz kertoo QX:lle, että tuskin enää yhtä herkästi puuttuu vastaaviin tilanteisiin, mitä hän pitää huolestuttavana. (QX.se)

Youbert Aziz

Kymmenen paidatonta ja keimailevaa miestä punaisella matolla toivat syytteet homopropagandasta. Venäjällä juhlittiin kesällä Muz TW-gaalassa. Kaksi miesvierasta nähtiin punaisella matolla yhdessä kymmenen paidattoman miehen kanssa. Eräällä toisella miesvieraalla oli mekko. Nämä riittivät syytteeseen ja torstaina napsahti tuomio: tv-kanavan on maksettava miljoonan ruplan sakot homopropagandan levittämisestä. (Pink News, via QX.se)

Kymmenen paidatonta ja keimailevaa miestä punaisella matolla toivat syytteet homopropagandasta.

Disney esti homoja ja lesboja tarkoittavat sanat TikTokissa. Viihdejätin ja sosiaalisen median suursuosikin yhteistyössä käyttäjät saattoivat TikTokissa käyttää Disneyn hahmojen ääniä, mutta tietyt sanat oli estetty – gay, lesbian ja queer. Sen sijaan trans, bisexual ja asexual olivat ok. Disney sai kritiikkiä tekopyyhyydestä ja sittemmin myös homoseksuaalisuuteen viittavat sanat menevät läpi. Eston syy ei ole tiedossa. (Pink News)

Simpsoneissa ensimmäinen samaa sukupuolta oleva pari.QX:n viikkokatsaus. Mr Burns assistentti Waylon Smithers löytää vihdoinkin rakkauden 33 kauden jälkeen. Smithers tuli kaapista 2016 ja on sen jälkeen ollut sinkkuhomo. Jaksossa Portrait Of A Lackey On Fire Smithers löytää romanssin miljardöörin ja mediamogulin Michael De Graffin kanssa. Smithersin tarina on tämänkin jakson käsikirjoittaneen Rob LaZebnikin luoma ja sen innoittajana on hänen oma poikansa Johnny, joka on gay. (Gay Times)

Lewis Hamilton pitää Pride-kypäräänsä Saudi-Arabian Grand Prixissä. Brittiläinen formulatähti, ja kautta aikojen ainoa musta käytti uuden progressiivisen Pride-lipun intersektionaalisen päivityksen mukaan väritettyä kypäräänsä Qatarissa tänä viikonloppuna. Qatarissa homoseksuaalisuus on kielletty ja Saudi-Arabiassa samoin siitä voidaan tuomita kuolemaan. Kypärässä on lisäksi teksti ”We stand together”. (Pink News)

Lue lisää: Pride-lippu on päivitetty – jälleen kerran