Chile askelen lähemmäksi tasa-arvoista avioliittoa. Parlamentin alahuone kannatti presidentinkin ajamaa aloitetta selvällä 97 puolesta 35 vastaan tuloksella tiistaina. Lakiin tehtiin pieniä muutoksia, muiden muassa lisättiin sukupuolineutraalia kieltä, joten se on vielä käsiteltävä uudelleen ylähuoneessa, jonka jälkeen presidentti voi sen allekirjoittaa. (Reuters)

Arvostelu Qatarin MM-kisoja kohtaan yltyy. Chelseassa pelaava Ruotsin maajoukkueen tähtipelaaja Magdalena Eriksson on avoimesti arvostellut miesten jalkapallon MM-kisojen myöntämistä Qatarille, minne hän lesbona ei halua matkustaa, koska siellä homoseksuaalisuus on kriminalisoitu. Fifa-johtaja Gianni Infantino vastasi toteamalla, että ”kaikki ei ole täydellistä, ei missään maassa”. (iNews via QX.se)

Fifa-johtaja Gianni Infantino ja Chelsean kapteeni Magdalena Eriksson.

Merkittävä kirjakauppaketju poisti Harry Potterit. Maailman suurimpiin kuuluva kirjauppaketju Barnes & Noble’s on ilmeisesti ottanut kantaa JK Rawlingin transfobiasyytteisiin. Ketjun myymälä New Yorkin Union Squarella näyttää kääntäneen uuden lehden, jolla TERFin keulakuvaksi naulitulla ei ole sijaa. Myymälässä on pino fantasiakirjoja, mutta Rawlingit puuttuvat huolimatta niiden myyntimenestyksestä ja – ainakin aikaisemmasta – suosiosta ja pöydällä on kyltti, jonka teksti ei jätä paljonkaan arvailujen varaan: ”The Unproblematic Wizarding World”. Twitterissä kattaus saa sekä innostusta että tyrmistystä. Pian tuli myös ilmi, että pinossa oli kuitenkin tunnetun homofobin Brandon Sandersonin teos. Ketju ei ole kommentoinut asiaa. (mm. Advocate)

Rawling ei päässyt pinoon, mutta homofobi Brandon Sanderson pääsi.

Ruotsissa 15-vuotias tyttö uhattiin tappaa hänen kerrottuaan olevansa lesbo. Pienessä skånelaiskunnassa Etelä-Ruotsissa asuva Liv Wallenberg yllättyi homovihan määrästä. Häntä on ahdisteltu koulussa jopa oppituntien aikana ja hänen vanhempiaan on uhkailtu: hänet on uhattu ampua, perheen talo on uhattu polttaa, koko perhe on uhattu tappaa, hänen päälleen on uhattu ajaa traktorilla. Opettajat eivät puuttuneet tilanteeseen. Tilanne parani vasta isän kerrottua ahdistelusta Facebookissa, jolloin muut samaa kokeneet lyöttäytyivät yhteen ja pitivät Pride-tapahtuman viime kesänä. Yhdeksännellä luokalla tilanne on nyt parempi. (QX.se)

Liv Wallenberg Skurupin ensimmäisessä Pride-kulkueessa.

Opettaja määrättiin poistamaan Pride-lippu luokastaan. Opettaja Russel Ball Michiganissa, USA:ssa päätti vastalauseena erota työstään. Itse biseksuaali Ball totesi koulun johdon ratkaisun olevan vähemmistön painostamista ja omia arvojaan vastaan. Hän toteaa, että Pride-lipun edustamien arvojen tulisi olla itsestään selvyys kuten Pride-lippu jokaisessa koululuokassa.

Realitykomistuksen kaapista tulo -sarja alkaa pian Netflixillä. Colton Underwood tunnetaan deittisarja The Bachelorista. Hän tuli kaapista aiemmin tänä vuonna, minkä nostattamista otsikoista lähtikin idea tähän sarjaan, missä seuraataan miehen ensiaskelia avoimena gayna. Sarja Coming Out Colton on tulossa katsottavaksi 3. joulukuuta.

Lue lisää: Unelmien poikamies: ”Olen gay”

Colton Underwood

Kohuttu Euphoria saa toisen kauden pian! Traileri on julkaistiin tällä viikolla ja 9. tammikuuta saa 2. kausi ensi-iltansa HBO Maxilla.

Lue lisää:  Penisproteesi, kehopositiivisuus ja julkkislapsi – näitä 12 asiaa et tiennyt suositusta Euphoria-sarjasta