Gus Kenworthy, 30, oli nimi kaikkien huulilla Sotšin talviolympialaisten aikaan 2014. Silloin hän voitti hopeaa USA:lle freestylessa. Sen jälkeen hänet on nähty hurmaamassa julkisuudessa RuPaulin Drag Racesta American Horror Storyn 9. kaudelle ja mainoskasvoina, tänä talvena Pradalle.

Kenworthyn kaapista tulo otettiin hyvin vastaan lokakuuassa 2015. Yleismaailmallinen ylistys yllätti urheilijan täysin, vaikkakin miellyttävästi.

– Olin valmistaunut takaiskuun. Olin ottanut kuvakaappauksia seuraajistani, koska halusin tietää miten paljon se määrä vähenisi. Se oli ihan hullua, koska reaktio oli aivan päinvastainen, Kenworthy kertoi tuolloin.

Kenworthyn ja miesystävän välinen suudelma olympialaisten suorassa lähetyksessä on avoimuuden historiaa.

Gus Kenworthyn hellä suudelma miesystävän Matthew Wilkasin kanssa juuri ennen slopestylen finaalia 2018 talviolympialaisissa.

Osallistuminen talviolympialaisiin vaarassa

Kuusi viikkoa sitten Kenworthy sai melko pahan aivotärähdyksen harjoitteluleirillä Sveitsissä, hän kertoi Instagram-päivityksessään maanantaina. Hän totesi, että koska takana on jo muutamia vakavia aivovammoja jokainen uusi on aina stressaava. Hän pystyi kuitenkin kahden viikon jälkeen palamaan lumelle, mutta kaikki ei ollut kunnossa.

Kenworthy kertoo kaksi päivää harjoittelun uudelleen aloittamisesta voineensa todella huonosti ja hänen yllätyksekseen koronatesti näytti positiivista, rokotuksista huolimatta hän oli saanut breakthrough-tartunnan. Kymmenen päivää myöhemmin, testi oli negatiivinen ja hän saattoi palata kotiin. Mutta jokin oli vieläkin pielessä.

Olympiamitalisti kertoo, että nyt aina kun hän yrittää harjoitella tai kun syke nousee, häntä pyörryttää, huomio kärsii ja hän kokee pahoinvointia. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä ei ole aivovammasta aiheutuvat oireet, koska hänet tutkittiin sen jälkeen ja kaikki oli kunnossa. Kenworthy ja häntä hoitavat epäilevät syyksi pitkittynyttä koronaa. On epäselvää pystyykö hän kilpailemaan.

”Olympialaisten ollessa vain alle kahden kuukauden päässä olen tavattoman ahdistunut, mutta yritän pysyä iloisella mielellä ja toivottavasti tämä menee ohi”, Kenworthy kirjoittaa pitkässä päivityksessään.