Tänä maanantaina saivat tuhannet lhbtq-henkilöt Israelissa massapostitetulla tekstiviestillä  tappouhkauksen anonyymiltä lähettäjältä.

”Olet lhbt ja luopio Ansaitset vakavan rangaistuksen, kuoleman ja karkotuksen Israelista. Tule Yeshiva Ohr Elhanan tykö osoittamaan katumusta. Meitä ilahduttaisi, jos käännyt uskoon”.

Tekstiviestissä oli jopa nimi ja puhelinnumero rabbille, joka itse teki ilmoituksen poliisille. Hän väittää, että hänellä ei ole mitään tekemistä uhkailun kanssa, kertoo Jerusalem Post.

Israelin viranomaiset epäilevät, että viesti saattaa liittyä webbihotelli Cyberserven marraskuiseen hakkerointiin, sillä sen palvelimilla pyöri muiden muassa israelilainen lhbtq-deittisivusto Atraf.

Hakkeriryhmä Black Shadow, joka asiantuntijoiden mukaan on yhteydessä Iraniin, tunnusti Cyberserven hakkeroinnin ja vaati miljoona dollaria marraskuun alussa, jotta ei julkaisisi haltuunsa saamia miljonan käyttäjän tietoja. Kun kävi selväksi, että mitään ei makseta Black Shadow alkoi julkistaa tietoja, jotka sisälsivät kaiken mahdollisen valokuvista ja yksityisistä keskusteluista Atraff-käyttäjien hiv-statukseen.