Australialaisen Flindersin yliopiston tekemässä tutkimuksessa selvitettiin, miten cruicing vaikuttaa Gran Canarian luontoon. Tutkijat havaitsivat saaren eteläpuolen dyyneillä 298 suosittua sekstailupaikkaa kokonaispinta-alaltaan kaikkiaan 5 736 85 neliömetriä. Tutkimus, nimeltään Sand, Sun, Sea and Sex with Strangers, the five S’s toteaa, että roskaisuus on suuri ongelma cruicingpaikkojen ympärillä. Lisäksi puskaseksi vaikuttaa suoraan kahdeksaan kasvilajiin, joista kolme on uhanalaisia, Daily Mail raportoi.

Tutkijat havaitsivat, että pensaista oli revitty oksia ja pensaita nostettu juuriltaan tekemään seksipaikoista yksityisempiä avodyyneillä, nähtävissä oli myös pahaa roskaamista; wc-paperia, kosteuspyyhkeitä, kondomeja, tyhjiä tölkkejä ja tupakantumppeja.

”Seksikohtaamisten ympäristövaikutukset näkyvät monin tavoin. Muun muassa vaikutuksena kasvillisuuteen ja luontoon heitettyjen roskien ja virtsan ja ulosteiden määrissä”, tutkijat kirjoittavat.

”Käytännössä syyskuun 2018 ja heinäkuun 2019 välisenä aikana 159 näistä seksipaikoista tuhottiin ja 1244,49 kuutiometriä kuivaa kasvillisuutta poistettiin, revittiin juurineen irti ja tapettiin tällä suojelualueella cruicingia harjoittavien ihmisten toimesta.

Mitä suurempi seksipaikka, sitä enemmän ympäristövaikutuksia havaittiin, suosituin oli matala pensaikko turvallisen etäisyyden päässä kävelykaduista.

Tutkimuksen väitetään loukkaavan homo- ja biseksuaaleja

Tutkimusta on kritisoitu siitä, että se loukkaa homo- ja biseksuaaleja ja että tiedot kerättiin Gran Canarian Pride-viikon aikana.

Tutkimuksen taustalla olevat tutkijat ovat vastanneet, että heidän tarkoituksenaan ei ollut loukata tai osoitella lhbtq-ihmisisiä, vaan tutkimuksen motiivina oli kiinnostus ihmisen vaikutuksesta Maspalomasin luonnonsuojelualueeseen.