Viime viikon perjantaina Seiska kertoi Aarni Mikkolan, 29, laiminlyöneensä lemmikkiensä hoidon järkyttävällä tavalla.

Mikkola oli jättänyt kissansa yksin asuntoonsa ilman juomaa ja ruokaa. Kissasta oli tehty eläinsuojeluilmoitus, kun se oli yrittänyt päästä ulos asunnosta postiluukun kautta. Eläinlääkärin mukaan kissa oli kärsinyt janosta ja nälästä ja huonoista olosuhteista viikkojen ajan; kissanhiekkalaatikkoja oli kaksi, jotka molemmat olivat täynnä ulosteita ja virtsaa. Kissa otettiin välittömästi huostaan. Seiska perustaa tietonsa poliisilta ja Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta saamiinsa asiakirjoihin ja tietoihin ja kertoo Mikkolan itse vahvistaneen tapahtumat lehdelle.

Kissan laiminlyönti tapahtui 2015 ja Mikkola sai siitä 2016 käräjäoikeudessa tuomion lievästä eläinsuojelurikoksesta. 2016 Mikkola nähtiin Talentissa. Samana vuonna hän otti koiran.

Seiska kertoo, että kasvattaja päätti yhteistyössä erään kennelin kanssa sijoitaaa Mikkolalle koiran. Kissan kohtalo ei ollut kasvattajan tiedossa. Kun koirasta ei näkynyt mitään somessa muuten aktiivisen Mikkolan päivityksissä, kasvattaja alkoi huolestua. Hän sai lopulta Mikkolan lähettämään kuvan koirasta ja pelko muuttui todeksi, koiralla näytti olevan hiivasieni-infektio korvissa. Mikkola suostui viemään koiran lääkäriin, mutta pian kasvattaja huolestui uudelleen, koira näytti yhä sairaalle, nyt Mikkola ei pystynyt viemään koiraa itse lääkäriin ja kasvattaja kävi hakemassa pahassa jamassa olevan englanninkääpiöterrierin ja kieltäytyi enää antamasta sitä takaisin Mikkolalle. Kasvattaja kertoo vasta 10 kuukauden ikäisen koiran olleen niin traumatisoitunut, että sen lopettamista oli pakko harkita, hän epäilee koiran joutuneen olemaan yksin koko ajan.

Mikkola pahoittelee asiaa Instagram-päivityksessään ja kertoo kärsineensä mielenterveysongelmista. Hän toteaa saaneensa 2015 paniikkihäiriödiagnoosin. Terveyskirjasto toteaa paniikkihäiriön oireista, mutta virallinen oirekuvasto ei valaise, miten se johtaisi lemmikkeläimien laiminlyömiseen. Mikkola toteaa päivityksessään nyt ymmärtävänsä, että otti lemmikit vääristä syistä tilanteessa, jossa ei pystynyt huolehtimaan edes itsestään. Päivityksen kommenteissa ihmetellään miten, Mikkola on kuitenkin pystynyt olemaan esillä sosiaalisessa mediassa ja työskentelemään eli hänen toimintakykynsä menetyksestä lemmikkien laiminlyönti ei johtunut.

Aarni Mikkola on nähty televisio-ohjelmissa Selviytyjät Suomi ja Suurin pudottaja, jonka hän voitti. Drag queen Jayden Mars kiersi ympäri Suomea Dragleidit lavalla -showssa 2019 yhdessä Nikolan, Pola Ivankan ja Antti Taipaleen kanssa.