2021 yhä useampi eurooppalainen poliitikko edisti homovihaa

ILGA-Europe on julkaissut vuotuisen raporttinsa Euroopan lhbtq-tilanteesta. Viharetoriikkaa lhbtq-ihmisiä kohtaan viljelevien poliitikkojen määrä on kasvanut merkittävästi. Retoriikka on johtanut viharikosten kasvuun lhbtq-ihmisiä kohtaan Euroopassa.

Tomthy LeDucon olympialaisten ensimmäinen avoimesti ei-binääri urheilija, Ashley Cain-Gibbble (vasemmalla).

Hän on olympialaisten ensimmäinen avoimesti ei-binääri urheilija

Tomthy LeDuc on yhdysvaltalainen taitoluistelija, yhdessä parinsa Ashley Cain-Gibblen kanssa hän haluaa näyttää erilaisen tulkinnan paritanssista, jota eivät hallitse stereotyyppiset sukupuoliroolit. LeDuc kertoi ensin neljä vuotta sitten olevansa gay, kolme vuotta sitten hän kertoi olevansa ei-binääri. Nyt hän toivoo raivaavansa tietä muille queereille ja ei-binääreillä urheilun maailmaan. (QX.se/Washington Post)

Transoikeudet paranivat Kuwaitissa

Kuwaitin perustuslakituomioistuin on kumonnut rikoslain pykälän, joka kriminalisoi vastakkaisen sukupuolen imitoinnin. Oikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että lainkohta oli perustuslain vastainen koska se ei määritellyt riittäviä perusteita rikoksen tunnistamiselle vaan liian yleisluontoisena muodosti riskin yksilönvapauksien rikkomiselle. Aiemmin pykälän perusteella oli voitu tuomita vankeuteen. Päätös johtaa aikaisemmin kyseisen pykälän perusteella määrättyjen tuomioiden keskeyttämiseen ja perumiseen. (QX.se/Reuters)

Kuwait

Tukholmassa saa PrePin nyt heti

Tukholman Venhälsän on saanut läpi aloitteensa ja PreP-hoidon pariin pääsee nyt ilman pitkää jonotusta. Ajan voi saada jo seuraavalle viikolle. (QX.se)

Israel kieltää ”eheytysterapian”

Israel liittyy mielenterveydelle haitallisen ”eheytysterapian”. Maan terveysministeri tiedotti asiasta maanantaina. ”Eheytysterapia tappaa sielun ja joskus myös kehon. Se johtaa itseä vahingoittavaan käyttäytymiseen, itsemurhaan ja kuolemaan yhä useamman homoseksuaalin kohdalla”. (QX.se/Times of Israel)

Singaporen televisiossa nähtiin ensimmäinen miesten välinen suudelma

Singaporen televisiossa nähtiin ensimmäinen miesten välinen suudelma

Singaporen televisiossa nähtiin miesten välinen suudelma ensimmäistä kertaa. Ja se oli vahinko. Suudelma näkyy uutisreportterin takana olevssa väkijoukossa. Video siitä on yhtä kaikki levinnyt viraalisti. Homoseksuaalisuus on maassa kielletty. (QX.se/LGBTQ Nation)

@starrie7777

they can’t censor the ending pose 😍🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🌈#singapore #channelnewsasia #cna #lgbt #lgbtq #gay #gaykiss #slay #beijing2022 #winterolympics

♬ Unstoppable – Sia