Avoimesti gay näyttelijä Jussie Smollett, 39 lavasti homofobisen hyökkäyksen itseään kohtaan tammikuussa 2019. Empire-sarjan tähti valehteli poliisille väittäen kahden Trumpin kannattajan hyökänneen kimppuunsa sitoneen köyden hänen kaulaansa ja kaataneen valkaisuainetta hänen iholleen huutaen rasistisia ja homofobisia loukkauksia. Valheet selvisivät poliisitutkinnassa. Smollet oli lavastanut tapahtumat ja maksanut siitä tarkoituksenaan parantaa statustaan ja palkkioitaan näyttelijänä. Tuomio on nyt annettu ja Smollet saa 150 päivää vankeutta ja 30 kuukautta ehdollista. Smollet on koko ajan kiistänyt syytteet ja hän huusi syyttömyyttään myös kun hänet saatettiin ulos oikeussalista. (QX.se/Guardian/MSN)

Chilen ensimmäinen miespari vihittiin

Chilen kongressi hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot joulukuussa. Ensimmäisinä vihille ehti miespari Javier Silva ja Jaime Nazar. Uusi laki sallii myös adoptiot. Tuoreella avioparilla on kaksi lasta, jotka on saatu kolumbialaisen sijaisäidän avulla

Javier Silva ja poikansa Clemente (vasemmalla) ja Jaime Nazar ja tyttärensä Lola Maria (oikealla).

USA:ssa väännetään transnuorten hoidoista

Texasin republikaaninen kuvernööri katsoi sukupuolenkorjaukseen liittyvien toimien olevan rikos, mutta tuomari ennätti estämään säädöksen perustuslain vastaisena. Transvihamielinen ilmapiiri ajaa perheitä muuttamaan pois osavaltiosta. 18. tammikuuta voimaan tullut laki kieltää transnaisia osallistumasta koululiikuntaan. (QX.se/Yle/AFP)

Äiti etsii GoFundMen kautta rahoitusta muuttaakseen tyttärensä Isan kanssa pois Texasista.

Janne Puhakka kertoo kirjassaan elämästä kaapissa

Risto Pakarisen kirjoittama Ulos kaapista ilmestyi. Kirjassa kerrotaan myös Puhakan ja hänen miesystävänsä 37-vuoden ikäerosta ja suhteen salailusta. Suhde alkoi Puhakan ollessa 19. Janne Puhakka on entinen ammattijääkiekkoilija ja ensimmäinen suomalainen SM-liigapelaaja, joka on kertonut homoseksuaalisuudestaan.

Janne Puhakka

Arkkipiispa Leo kritisoi Patriarkka Kirilliä

Viime sunnuntaina Venäjän ortodoksisen kirkon päämies, Moskovan patriarkka Kirill kannatti hyökkäystä Ukrainaan ja piti sitä taisteluna perinteisten arvojen puolesta – joihin eivät lhbtq-oikeudet ja Pride-tapahtumat kuulu. ”Suomen ortodoksisessa kirkossa jokaisella on seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta oikeus elää omana itsenään vailla pelkoa, toteaa arkkipiispa Leo, joka samalla toisti piispainkokouksen kannan, että Ukrainan sodalle ei ole mitään oikeutusta. Hän esitti vetoomuksen Venäjän ortodoksiseen kirkkoon, että tämä muistaisi tehtävänsä.

Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo

Putinin homokuva näytettiin viidellä tv-kanavalla

Venäjän presidentti Vladimir Putin vihaama karikatyyri hakkeroitiin bulgarialaisille tv-kanaville maanantaina. Tunnettu ja laajalle levinnyt kuva esittää Putinin homona ja pellenä. Tv-kanavilla näytettiin kuvan alla teksti ”Make Love Not War”.

Star Trek -tähti katuu ettei tullut aiemmin kaapista

Sulu eli George Takei, (s. 1937) kertoi 2005 olevansa gay. Hän oli tuolloin elänyt kumppaninsa kanssa yhdessä jo 20 vuotta. Haastattelussaan hän kertoo häpeästään, jota kokee siitä, että ei aiemmin uskaltanut kertoa asiasta. Hän vertaa itseään vanhempiinsa, joiden suoraselkäisyyttä ihailee. (Telegraph)

George Takei (Star Trek-hahmo Sulu vasemmalla)