Unkarin homofobinen kansanäänestys epäonnistui

Sunnuntaina oli Unkarin parlamenttivaalit. Samalla toteutettiin kansanäänestys homopragandan estävästä laista. Oikeistonationalistinen puolue pysyy vallassa, samoin Putinin tukija Viktor Orbán, mutta homopropagandan kieltävälle laille kansa sanoi ei.

Unkarin pääministerinä jatkaa Viktor Orbán.

31.3. vietettiin transnäkyvyyden päivää

Transgender Day of Visibility on aina maaliskuun viimeinen päivä, joka tänä vuonna osui torstaille. Sen tarkoituksena on nostaa esiin transsukupuolisia ja ei-binäärejä ja tiedostaa avoimesti ja omana itsenään elämisen ongelmat ja sen tarvitsema rohkeus ja voima.

Iso-Britannia sai ensimmäisen avoimesti transsukupuolisen kansanedustajan

Konservatiivipoliitikko Jamie Wallis kertoi Twitterissä olevansa trans jouduttaan raiskauksen ja kiristyksen kohteeksi. Kirjoituksessaan hän toteaa, että ei ollut aikonut kertoa transtaustaan julkisesti, hän uskoi pystyvänsä pitämään asian omana tietonaan, senkin jälkeen kun häntä oli asiaan liittyen kiristetty 2020 ja kiristäjä tuomittu vankeuteen. Mutta sitten syyskuussa hän joutui seksideittinsä raiskaamaksi, eikä ole pystynyt palautumaan siitä. Sitä hän nyt yrittää olemalla avoin. Tuoreeltaan Wallisin ulostulo sai tukea. (QX.se)

Jamie Wallis

Pop-tähdeltä miljoonalahjoitus transnuorille

Ariana Grande kehotti transnäkyvyyden päivän kunniaksi lahjoittamaan transnuorten hyväksi ja näytti itse esimerkkiä Instagrammissaan 1,4 miljoonan dollarin lahjoituksella Protect & Defend Trans Youth Fundille, jonka perustajia hän itsekin on. Grande on tunnettu aktiivisesta tuestaan lhbtq+ yhteisölle. (QX.se)

Ariana Grande

Malli käännytettiin Dubaista

Thaimaalainen malli Rachaya Noppakaroon matkusti Dubaihin töiden vuoksi, mutta joutui painajaiseen: kaiken piti olla kunnossa, mutta matka päättyi passintarkistukseen, passin mukaan Noppakaroon on mies. Hän joutui viettämään lentokentällä kuulesteltavana rintojensa koosta ja genitaaleistaan huoneessa, jossa oli vain miehiä. Yhdeksän tunnin päästä hänet oli passitettu takaisin Thaimaaseen lentävään koneeseen. Thaimaassa ei ole mahdollista vaihtaa juridista sukupuolta. Koska passiin merkitty sukupuoli ja ulkomuoto eivät täsmänneet hänen katsottiin rikkoneen Dubain lakeja. Emiraateissa ristiinpukeutuminen on kielletty.

Koska passiin merkitty sukupuoli ja ulkomuoto eivät täsmännee,Rachaya Noppakaroon ei päässyt Dubaihin.

Caitlyn Jenner aloittaa työn konservatiivisella tv-kanavalla

Jenner on tunnetusti republikaani, nyt hän aloittaa uuden työn televisiossa Fox Newsin experttinä. Hän tulee kommentoimaan ajankohtaisia tapahtumia ympäri maailman. ”Caitlyn innoittaa meitä kaikkia. Hän on lhbtq+ yhteisön tienraivaaja ja hänen kuuluisa uransa ulottuu monelle alueelle ja tulee olemaan valtava voimavara katsojillemme”, kommentoi kanava valintaa. (QX.se/Guardian)

Caitlyn Jenner punaisella matolla tammikuussa 2022.

Ruotsi karkoittamassa Abelin Nigeriaan

Ruotsi on kiristänt maahanmuuttopolitiikkaansa ja sen saa nyt tuntea nigerialainen Abel, 40,. Vaikka homoja vainotaan Nigeriassa ja vaikka Abel on kertonut alusta asti olevansa homoseksuaali, vakavasti traumatisoitunut kotimaassaan – ja huolimatta ihmisoikeusjärjestön ja sosiaalisen median kautta tulleesta tuesta ja painostuksesta Ruotsin maahanmuuttovirasto ei aio perääntyä, Abelin suojalle Ruotsissa ei nähdä tarvetta. Psykologin mukaan Abel on nyt vakavasti suisidaalinen, hän ilmoitti asiasta Facebookissa. (QX.se)

Abel Tukholmassa 2019.

Putin pitää Venäjää kohtaan asetettuja pakotteita cancelointina – käytti esimerkkinä JK Rowlingia

Putin rinnasti televisioidussa puheessaan Venäjään Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi kohdistetut pakotteet cancel-kulttuuriin ja käytti esimerkkinään Rowlingia ”he yrittävät canceloida tuhatvuotista kulttuuria”. Kirjailia vastasi napakasti Twitterissä: ”Lännen cancel-kulttuuria eivät ehkä ole parhaita arvostelemaan he, jotka parhaillaan teurastavat siviilejä siksi, että he ovat ryhtyneet vastarintaan tai vangitsevat ja myrkyttävät omia arvostelijoitaan”. (QX.se)

Vladimir Putin leipoo Venäjästä uhria ja rinnastaa lännen pakotteet cancelointiin esimerkkinään JK Rowling.