Britti-hallituksen kansainvälinen lhbtq-konferenssi floppaa – syynä hallituksen linja

Kesäkuun lopussa pidettäväksi suunniteltu tapahtuma ”Safe to be you”  jää väliin monelta mukaan kutsutulta järjestöltä, jo yli 100 on ilmoittanut, että ei osallistu. Syynä on pettymys hallituksen ratkaisuun eheytyshoitojen kieltämisessä. Brittihallitus lupasi kieltää eheytysterapian jo 2018 Theresa Mayn kaudella ja nykyinen pääministeri Boris Johnson uudisti lupauksen. Kaksi viikkoa sitten hallituksesta kuitenkin kerrottiin, että täyskiellon sijaan ”tutkitaan mahdollisuuksia tehokkaammin estää eheytysterapia jo olemassa olevan lainsäädännön avulla”. Meni vain muutama tunti ja eheytyshoitojen kieltäminen olikin taas vireillä, mutta se ei enää koskenut sukupuolivähemmistöjä. Tapahtuma oli määrä pitää Lontoon Pride 50. vuoden kunniaksi, mutta nyt se näyttää epätodennäköiseltä. (QX.se)

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson on myrskyjen keskellä.

Räppäri sai tuomion taposta – luuli miestä homoksi

Grandmaster Flash & The Furious Five kokoonpanon perustajajäsen räppäri Kidd Creole, 62, oikealta nimeltään Nathaniel Glover (jota ei tule sotkea Kid Creole and the Coconots kokoonpanon saman nimiseen laulajaan, oikealta nimeltään August Darnelliin) luuli elokuussa 2017 kadulla keskiyöllä kävellessään kodittoman miehen yrittävän iskeä häntä ja puukotti miehen siihen paikkaan. Creole perusteli tekoaan oikeudelle sillä, että luuli miestä homoksi ja vetosi itsepuolustukseen. Jury katsoi Creolen syylliseksi. Tuomio julistetaan 4. toukokuuta ja voi olla jopa 25 vuotta vankeutta.

Kidd Creole (kolmas vasemmalta) bändikavereidensa kanssa.

Kirjailija sai vankeustuomion haukuttuaan lesboa toimittajaa

Kun sveitsiläinen toimittaja Cathy Macherel oli kirjoittanut holokaustinkieltäjästä ja äärioikeistolaisesta kirjailijasta Alain Soralista tai väestörekisterin mukaa Alain Bonnetista, tämä halusi iskeä takaisin ja latasi kotisivulleen videon, jossa kutsui queereja häiriintyneiksi ja Macherelia  lihavaksi lesboksi. Kaksi sveitsiläistä järjestöä tekivät ilmoituksen viharikoksesta ja nyt on tuomio tullut: kolme kuukautta vankeutta ja noin kahden tuhannen euron sakot, perusteena kunnianloukkaus, syrjintä ja kehottaminen vihaan. (QX.se/queer.de)

Alain Bonnet/Sorel, kuva kotisivulla.

Will protestoi Floridan Don’t say gay lakia vastaan – piti esitelmän Stonewallista

Lhbtqi-vastainen laki on vasta tulossa voimaan, mutta Will Larkins päätti toimia. Hän piti koulussaan Winter Parkin kaupungissa Floridassa esitelmän lhbtqi-liikkeen historiasta pukeutuneena iltapukuun ja helmiin. ”Amerikkalaista lhbtq-historisa ei opeteta Floridan kunnallisissa kouluissa, joten otin asian omiin käsiin ja selvitin Stonewallin mellakkaa historian tunnilla”, Larkins totesi. (QX.se)

Caitlyn Jenner tukee Don’t say gay -lakia

Jenner aloitti juuri uuden työn Fox News -kanavalla, sekä kanava että Jenner tunnetaan republikaaneina. Hän ilmoitti tukevansa Floridan kuvernööri Ron DeSantisia ja lhbtqi-vastaista lakia. ”Olen Ron DeSantisin ja hänen tekojensa suuri tukija. Olen vanhempi, minulla on hyvin suuri perhe ja monta lastenlasten. Minulla on ollut käsissäni lasteni kohtalo ja mitä he koulussa oppivat. Eikä jollakin matematiikan opettajalla, joka haluaa valistaa heitä sukupuoli-identiteetistä. Voin opettaa heille sen itse”, Jenner sanoi ja pahoitteli sitä, että Disneyn kaltainen perheviihteen toimija on asettunut lakia vastaan.

Caitlyn Jenner tukevansa Floridan kuvernööri Ron DeSantisia ja lhbtqi-vastaista lakia.