Avoimesti gay entinen malli ja näyttelijä Ed Buck, 67, ansaitsi omaisuuden liiketoimillaan ja hänestä tuli merkittävä poliittinen lahjoittaja USA:n demokraateille. 2021 heinäkuussa hänet todettiin syylliseksi yhdeksään rikokseen. Muiden muassa siitä, että hän oli ruiskuttanut meta-amfetamiinia miespuolisiin homoprostituoituihin vastineena seksistä, kaksi miehiestä kuoli. Molemmat olivat mustia.

Tuomio julkistettiin viime viikon lopulla. Buck on kärsittävä vähintään 30 vuoden vankeustuomio, kertoo Guardian.

”Buck käytti rahojaan ja etuoikeuttaan hyväkseen hyödyntääkseen varallisuuden ja vallan epätasapainoa itsensä ja uhriensa välillä, jotka olivat kodittomia, rahattomia tai/ja kamppailivat riippuvuutensa kanssa. Hän kulutti tuhansia dollareita huumeisiin, juhliin ja leikkeihin, jotka tuhosivat elämiä ja ruokkivat salakavalia addiktioita, sanoi syyttäjän avustaja Chelsea Norell.

Miljonäärin huumeleikkien ensimmäinen kuolonuhri oli 26-vuotias Gemmel Moore, joka löydettiin kuolleena Bucksin luxusasunnosta West Hollywoodista 2017. Sittemmin amerikkalaista oikeuslaitosta on arvosteltu ankarasti ja epäilty, että Buck pysyi vapaalla jalalla varallisuutensa ja poliittisen kontaktiensa vuoksi.

Vuodesta 2000 alkaen Buck on lahjoittanut yli 500 000 dollaria demokraateille ja puhunut aktiivisesti lhbtq-oikeuksien puolesta.