Queer of the Year -tunnustukset jaettiin toista kertaa. Tänä vuonna teemalla ”yhdessä yli rajojen”. Tunnustusten suojelijana toimi tänäkin vuonna Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar. Lehdistötilaisuus järjestettiin Helsingin hotelli Helkassa.

Vuoden esiintyjä -Erika Vikman
Vuoden musiikki –Benjamin
Vuoden esikuva –Janne Puhakka
Vuoden some –Sergey Hilman Ja Ella Toivonen
Vuoden sateenkaariteko –Kvääristö-Projekti & Kahvila
Vuoden sateenkaariääni -Mikko Silvennoinen / Euroviisut
Vuoden tv-Ohjelma –Marko Björs, Rakkauden Seikkailu/ Warner Bros. / Discovery
Vuoden ikoni -Aira Samulin

”Viihteen ja tapahtumien sateenkaaritoimijoiden kollektiiviin jakama palkinto on tehty osaksi vuosittaista Pride-viikkoa ja sen tarkoituksena on kannustaa alan toimijoita ja kiittää suvaitsevaisuuden sanomaa levittäneitä yksilöitä ja yhteisöjä”, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa.

Vielä yksi tunnustus jätettiin kuitenkin jakamatta. Drag of the Year -tunnustus jaetaan myöhemmin, vasta Helsinki Pride viikon torstaina. Silloin Herculeksessa pidetään Suomi-Ruotsi -dragmaaottelu, jonka voittaja tunnustuksen saa.

QOTY-projekti toteaa sekin silminnähtävän hlbt-tapahtumien vähäisyyden.

– Palkinto luotiin kunnianosoituksena hienoille sateenkaaritapahtumille aikana, jolloin tapahtumia tuntuu olevan yhä vähemmän. Toinen tärkeä lähtökohta oli kiittää suvaitsevaisuuden sanoman toteuttajia kotimaisin voimin, hyvällä mielellä ja ketään syrjimättä, QOTY-työryhmän Nisa Soraya ja Veli Kojonen toteavat tiedotteessa.

–  Jokainen, joka uskaltaa olla oma itsensä ja hyväksyy muut sellaisena kuin he ovat, ansaitsee palkinnon. Nämä tunnustukset ovat siitä hieno viesti, Nasima Razmyar toteaa.

Queer of the Year -tunnustukset jaettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2020, jolloin Helsinki Pride -viikkoa poikkeuksellisesti vietettiin.