Drag-artisti Gaylie 2000 piti lapsille Oodissa satuhetket Helsingissä prideviikon perjantaina, ne oli suunnattu  ensimmäinen 1-5 vuotialle ja toinen 6-10 vuotiaille. Kirjastoon hyökkäsi mielenosoittajien joukko, joka otti yhteen ala-aulassa peräti kolmeen otteeseen. Tilannetta rauhoittamaan saapui ainakin kahdeksan poliisin yksikköä. Häiriköt huutelivat ja jakoivat transvastaisia lentolehtisiä. Satuhetket olivat keskustakirjaston kolmannessa kerroksessa, eikä lasten hetkeä onnistuttu pilaamaan.

Poliisin mukaan tapahtuma saatiin pian hallintaan, eikä kiinniottoja tehty.

Gaylie 2000 esitti tulleensa kaukaiselta planeetalta maapallolle ilahduttamaan isoja ja pieniä ihmisiä ja hän luki luki lapsille kahta satukirjaa: Todd Parrin Ei haittaa, jos on erilainen ja Jessica Loven satua Julius on merenneito. Teemana oli moninaisuuden edistäminen ja itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on.

Sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, että kristillisten Päivi Räsänen tuomitsivat lapsille suunnatun drag queenin vetämän satuhetken. Molemmat pitävät sitä haitallisena lasten mielenterveydelle perustellen asiaa omanlaisillaan argumenteilla. Purra jakoi tiedon tapahtumasta kommenteillaan jo etukäteen twitterissä. Gaylie 2000 kertoi, että häntä oli uhkailtu jo ennen tapahtumaa.

Drag artisti totesi jälkeenpäin, että häiriköt tekivätkin palveluksen hlbtqi-yhteisölle, koska tuli osoitettua, että suuri osa ei enää hyväksy tällaista häiriköintiä.

Päivi Räsänen Facebookissa.
Riikka Purra Facebookissa.

Aiheesta uutisoivat useimmat mediat mm. Yle ja HS.