Matt Damonin ja Michael Douglasin tähdittämä Liberace-elokuva My Life With Liberace (Behind The Candelabra) tulee tänään Suomen ensi-iltaan Finnkinon teattereihin.

Ensiesityksensä Suomessa elokuva näki Espoon Cinè elokuvafestivaalien avauselokuvana viime viikolla. Michael Douglas esittää elokuvassa pianisti Liberacea ja Matt Damon hänen nuorta rakastajaansa.

Elokuvan on ohjannut Steven Soderbergh, joka on aikaisemmin ohjannut mm. Elokuvat Ocean’s Eleven ja sen kaksi jatko-osaa, Solaris, Erin Brokovich, Seksiä, valheita ja videonauhaa. Michael Douglas ja Matt Damon ovat molemmat Oscarilla palkittuja.

Elokuva on televisionomainen, sillä se tuotettiin lopulta TV-kanava HBO:lle isojen studioiden kieltäydyttyä. Elokuva kuvaa hyvin showpianisti Liberacen ylenpalttisen äveriästä elämää ja omalaatuista huumoria.

Elokuva on kerännyt ylistäviä arvioita mm. Helsingin Sanomat mainitsee sen tänään viikon parhaana ensi-iltaelokuvana. Itse koin elokuvan esittämän maailman kiusallisen piinallisena. Elokuva kertoo satumaisen rikkaan ihmisen maailmasta, jossa riittää ihailua ja ostettua prameutta niin, että silmiin alkaa sattua. Mutta missä on todellisuus? Vaikka Liberace kustantaa poikaystävälleen satumaisen elämän jopa kauneusleikkauksineen, saako hän aidon ihmissuhteen? Oliko se koskaan hänen päämääränsäkään?

Michael Douglas ja Matt Damon nähdään Liberace elokuvassa rohkeissakin kohtauksissa. Kuva: AP Photo/HBO, Claudette Barius/Scanpix

QX.fi kirjoitti aikaisemmin elokuvasta kun se esitettiin Cannesin elokuvajuhlilla.