Drag taidemuoto on pysynyt pitkälti samanlaisena vuodesta toiseen. Drag Battle katsoo taidetta nyt eri näkökulmista yhdeksän eri esiintyjän silmin. Mukana on drag standuppia, sirkustaiteen ja teatterialan ammattilaisia, tanssitaiteen ammattilaisia, puheplaybackiä sekä tottakai maskeerauksen ja visuaalisuuden ammattilaisia eli drag kingejä ja drag queeneja.

Idea Drag Battlesta syntyi, kun Kaisa Vanne ja Antti Taipale alkoivat suunnitella Helsinki Make Up Eventille iltatapahtumaa, johon yhdistettäisiin drag-taide.

Kaisa Vanne opettaa teatterimaskeerausta Stadin Aikuisopistolla. Sheila eli Antti Taipale on toiminut dragartistina 10 vuotta. Hän opiskelee musiikki- ja teatteritiedettä Helsingin Yliopistossa ja tutkii opinnoissaan drag-taidemuodon syntyä, kehitystä ja tulevaisuutta.

– Aluksi oli tyhjä paperi ja ideana drag battle, olisiko jotain uutta ja ettei tehtäisi samaa mitä aina ennenkin, kertoo Vanne. Tämä uudenlainen ja mielenkiintoinen konsepti sytytti monien halun osallistua tapahtumaan, joka järjestetään täysin talkoo asenteella ja luovalla hulluudella.

– Kun asioita tehdään ilolla, täydestä sydämestä ja luottaen asioiden järjestymiseen saadaan aikaan ihmeitä, Vanne jatkaa. Kun teemme töitä leikkien avautuvat mielen kahleet ja vapautuu luovaa energiaa, jolloin lopputulos voi olla mitä vaan.

– Suomessa dragpiirit ovat pienet ja kilpailu on kovaa. Kuitenkaan ala ei kehity eikä taidemuodon arvo nouse, ellei puhalleta yhteen hiileen ja toimita yhteistyössä, kukin omalla tavallaan rajattomasti ja avoimesti. Vain näin voidaan synnyttää jotain aivan uutta, Antti Taipale huomauttaa. Eikä näinä aikoina voida liikaa korostaa ihmisyyttä ja avoimuutta.

Helsinki Drag Battle järjestetään Helsinki Make Up Eventin kanssa yhteistyössä Suomen maskeeraajat Ry:n ja Stadin Aikuisopiston kanssa. Tapahtuman tarkoituksena on kehittää ja syventää oppilaitosyhteistyötä ja linkkiä yrityselämään, minkä myötä oppilaat saavat uusia verkostoitumismahdollisuuksia ja pääsevät näkemään kättensä jäljen heti tositoimissa.

Drag Battle ravintola DTM:ssä 14.5.2016 klo 19:00.