Ricky tuli kaapista 2010 avoimella kirjeellä faneilleen. Sunnuntaina hän kertoi CBS Sunday Morning -ohjelmassa homoudestaan, kaapista tulosta ja perhesuunnitelmistaan.

Ricky Martin kuvaa haastattelussa kaapista tulon jälkeisiä tuntemuksiaan täydellisiksi. Kysymykseen siitä, miksi hän ei kertonut homoseksuaalisuudestaan aikaisemmin, Ricky kertoo, että hän pelkäsi, ”pelkäsin torjuntaa”.  Hän kertoo myös, että lukuisat ihmiset olivat sanoneet hänelle, että hänen tunteensa olivat pahoja ja uskonnonvastaisia. Tämä Rickyn tuntemaan itsensä huonoksi ihmiseksi, ”mutta minä olen hyvä ihminen”, Ricky toteaa.

”Jos en ole rehellinen lapsilleni siitä mitä opetan, opetan heidät valehtelemaan”, sanoi Ricky CBS:n haastattelussa. Rickyllä on tällä hetkellä kaksi lasta sijaisäidin kanssa. Haastattelussa hän kertoo haluavansa vielä tytön kahden pojan lisäksi.

Ricky kertoo haastattalussa myös hääsuunnitelmistaan Jwan Yosefin kanssa, mutta päivää ei ole vielä sovittu. Ricky kuitenkin tietää jo haluavansa kolmen päivän juhlat, joissa hän ei laula itse, ”ne ovat minun hääni, haluan muiden laulavan minulle”.

Tulevaisuudessa Ricky nähdään American Crime Storyssa Gianni Versacen miesystävän roolissa.

Katso videoklippi alta, keskustelu kaapista tulosta alkaa noin viiden minuutin kohdalta.