Surullisesta kuolemantapauksesta kertoi ensimmäisenä Huffington Post. Kuollut jääkarhu Szenja oli San Diegon SeaWorldin yleisösuosikki. Szenja menehtyi kaksi kuukatta sen jälkeen, kun sen kumppani Snowflake, toinen naaraspuoleinen jääkarhu, oli siirretty toiseen eläintarhaan. Szenja oli 21-vuotias, kuten myös Snowflake. Szenja tuli San Diegoon Saksasta lokakuussa 1995.

”Kun Szenja menetti kumppaninsa 20 yhteisen vuoden jälkeen, koska SeaWorld lähetti Snowflaken Pittsburgin eläintarhaan lisääntymään ja tuottamaan lisää onnettomia jääkarhuja, teki Szenja niin kuin kaikki teemme, kun kaikki toivo on menetetty. Szenja luovutti”, sanoo Tracy Remain, PETAn varapuheenjohtaja.

Suhteet samaan sukupuoleen ovat eläinmaailmassa kaikkea muuta kuin epätavallisia, toteaa PETA:n puheenjohtaja Dan Mathews.

”Homoseksuaalisuutta on havaittu yli 500 eläinlajijja jääkarhuista kanoihin. Tämä osoittaa paitsi sen miten luonnollista homoseksuaalisuus on, myös kuin paljon ihmisellä on yhteistä kaikkien eläinten kanssa. SeaWorld erottaa perheitä säännöllisesti, tässä tapauksessa se johti samaa sukupuolta olevan parin valitettavaan kohtaloon,” kertoo Mathews Huffington Postille.

SeaWorldin viestinnästä on ilmoitettu, että he keskittyvät yhä tärkeään tehtäväänsä eivätkä antaudu vailla tieteellistä pohjaa olevia valheellisia väitteitä esittävien eläintarhavastaisten tahojen häirintään.