Tutkijat ovat havainneet joukon delfiinejä, joilla paritteluajan päätyttyä toteuttavat homoseksuaalisia taipumuksia.

Murdochin yliopiston tutkija Krista Nicholson kertoi Mandurah Mail lehdelle tutkimuksestaan. Nicholsonin delfiinitutkimuksessa selvitettiin 15 delfiinin joukon käyttäytymistä, kuten genitaalikontaktia ja päälle nousemista.

– Nämä delfiinit, jotka kolmea lukuunottamatta olivat nuoria, järjestäytyivät neljään alaryhmään, joissa niiden havaittiin olevan keskenään seksuaalisessa kanssakäymisessä.

– Alaryhmät kerääntyivät säännöllisesti yhteen muodostaen suuremman ryhmän ja sitten jakaantuivat uudelleen uusiin kokoonpanoihin. Tässä tunnistettua homoseksuaalia käyttäytymistä on kuvattu delfiinipopulaatioissa muuallakin.

Tutkija huomauttaa, että yhteisöllinen ja seksuaalinen vuorovaikutus on yleisempää uros- kuin naarasdelfiinien välillä. Käyttäytymisen uskotaan olevan defiinien tapa muodostaa siteitä ja saavuttaa valta-asemia. Tutkitulla Shark Bayn alueella urosdelfiinit muodostavat elinikäisiä siteitä.

Toinen delfiinitutkija, Janet Mann, on esittänyt myös toisenlaisen syyn. Mannin mukaan urosdefiinit harjoittelevat käyttäytymisellään aikuisiän kosiskelua ja parittelua varten.

Aiheesta kirjoitti LGBTQ Nation.