Tänään Helsingin Sanomat julkaisi haastattelun Tomi Lapista. Mr Gay Word -kilpailun jälkeen Tomi on muuttanut Espanjaan ja hänen Instagram-tillään on lähes 40 000 seuraajaa. Instagrammissa Tomi julkaisee vähäpukeisia, tai täysin pukimettomia kuvia itsestään.

Holding up fabrics in parking lots since 1991. @mikkorasila for @mylostuncle as seen in @gaytimesmag 💦

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Tomi Mikael Lappi (@tomilappi) on

'The world ends with you' 🌎 'el mundo termina contigo' editorial by @danny_baldwin for desnudó homme

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Tomi Mikael Lappi (@tomilappi) on

–  Onhan se sellainen fuckboy. Haluan yhdistää siihen kuitenkin positiivisuutta ja intelligenssiä esimerkiksi kuvatekstien avulla. Sellainen fuckboyn ja intelligenssin yhdistelmä”, Tomi kertoi nauraen Helsingin Sanomille.

Sen tarkempaan erittelyyn intelligenssistä haastattelija ei Tomia saa yllytettyä. Tomi myöntää haastattelissa Instagrammin toki kuvaavan elämän parhaita hetkiä, mutta olevan kuitenkin suoraan hänen elämästään.

Instagrammin seuraajien määrää Tomi ei pidä tärkeänä, vaan se on keino saada mallintöitä, joita hän haluaa. Ja niitä on tullutkin.

Haastattelussa Tomi nostaa esiin homoyhteisön sisäisen syrjinnän. Tomi kokee, että valkoiset homomiehet eivät tunnista omaa etuoikeutettua asemaansa tai halua puolustaa yhtä lailla muiden vähemmistöjemme jäsenten oikeuksia.

– Monet valkoiset homomiehet kokevat olevansa edelleen syrjittyjä, vaikka heidän asemansa on selvästi parempi kuin esimerkiksi transsukupuolisilla, toteaa Tomi haastattelussa.

– Salilla käyvä fitness-kuvia ottava valkoinen homomies on etuoikeutetumpi kuin heteronainen.

Instagrammiin aktivismi ei kuitenkaan Tomin mielestä sovi: ”aktivismi on parempi pitää eletyssä elämässä”. Tomi uskoo enemmän läheisten ihmisten mielipiteenmuokkaukseen.

Tomi kertoo myös kovasta työstään huippukunnon saavuttamiseksi. Lihakset eivät ole kasvaneet helpolla. Alkoholia hän ei käytä ollenkaan. Tomin päätyö on tanssija. Instagram-suosion myötä mallin töitä tulee nyt ympäri maailman. Ensi vuonna hänet nähdään Suomessa Helsingin kaupunginteatterin musikaalissa.

Te echo de menos hermano @ele_sanmi ❤️

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Tomi Mikael Lappi (@tomilappi) on

In the moment or looking forward – only look back for sources of gratitude 💦🌞 la mejor forma de sobrellevar el calor 🍉

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Tomi Mikael Lappi (@tomilappi) on