Ricky Martin näyttelee tv-sarja American Crime Storyn tulevalla kaudella, joka kertoo Gianni Versacen murhasta.

Martin näyttelee Versacen kumppania Antonio D’Amicoa. Pariskunnalla oli avoin suhde 15 vuoden ajan Versacen kuolemaan saakka 1997.

Vulturelle antamassaan haastattelussa. Ricky Martin kertoo, että hän haluaa normalisoida avoimen suhteen. Sellainen oli Versacella ja D’Amicolla.

Sarjassa kerrotaan miten Versacen murhaan liittyvä rikostutkinta repi auki parin suhteen. Luottamus miesten välillä oli vakaa eikä siinä mitä he tekivät ollut mitään väärä, miehet rakastivat toisiaan, Martin kertoo.

– Miesten elämään tuli muita miehiä, tuli maksettuja seuralaisia. Tämän kertominen voi olla minulle erittäin epämukavaa, ja perheelle, mutta minun tehtäväni on kertoa tarina ja tämä tarina on tarpeen kertoa.

– Se voi olla hämmentävää, jos sinulla on poikaystävä joka tuo kotiin maksettuja seuralaisia sinun leikkikavereiksisi. Mutta se on todellisuutta monille miehille ja naisille, enkä voi sanoa että pelkästään homomaailmassa. Monet suhteet ovat avoimia.

Haastattelussa Martin kertoo myös uusia yksityiskohtia omasta kaapista tulo -prosessistaan ja kertoo, että yksi tyttöystävistä oli tietoinen hänen suuntautumisestaan.

– 90-luvulla tein hirveän paljon töitä. Minulla oli tyttöystäviä, minulla oli poikaystäviä, minulla oli koiraystäviä, minulla oli kissaystäviä. Mutta urani ei koskaan pilannut yksityiselämääni

– Tapaillimme kaikkiaan yhdeksän vuotta, erosimme ja tapailimme taas. Hän oli upea nainen, valitettavasti emme ole enää väleissä. Mutta hän oli upea ja hän oli vahva ja hän tiesi minusta, mutta olimme silti yhdessä.

Martin kertoo haastattelussa myös miten hän pelkäsi tulla ulos kaapista, miten läheiset ihmiset varottivat häntä kertomasta homoudestaan, koska silloin naiset eivät ostaisi hänen levyjään, t-paitojaa eikä konserttilippujaan. Uran eteen tehty työ piti Martinin pitkään kaapissa, mutta lopulta se ei tuntunut oikealta.

– Sitä tuntee olonsa tyhjäksi. Sillä ei ole mitään väliä, mitä on saavuttanut. En halunnut elää tyhjyydessä.

– Meidän seksuaalivähemmistöjen tehtävänä on normalisoida meidän omat perheemme. Kuten Harvey Milk sanoi vuosia sitten, ”Kundit, teidän tarvitsee tulla kaapista, koska sitten se on normaalia”.

🌴☀️🌴

A post shared by Ricky (@ricky_martin) on