Vetoomus Elsan lesboistamista vastaan, Ettehän tee Elsasta lesboa, on ollut vireillä viikon verran.

Suositusta Disneyprinsessasta tuli lasten idoli 2013. Hahmosta tuli suosittu myös aikuisten keskuudessa, ehkäpä koska hän oli yksi ensimmäisistä naispuolisista Disneyhahmoista, jotka eivät haikailleet prinssin perään.

Spekulaatiot Elsan seksuaalisesta suuntautumisesta kasvoivat ja internetissä levisi hashtag #giveElsaagirlfriend – antakaa Elsalle tyttöystävä.

Huhut voimistuivat kun Frozenin luoja Jennifer Lee kertoi kuulleensa spekulaatioista ja että hän ”rakastaa ajatusta” lesbosta Elsasta.

Painostusta vihaisilla postikorteilla

Elsan mahdollisen homoseksuaalisuuden lopettamiseksi on aloitettu nimien keräys, jonka kautta on myös mahdollista lähettää helposti vihainen postikortti netin kautta Disneyn luovalle pääkonttorille. Vetoomuksessa kirjoitetaan:

”Kaikkialta yhteiskunnasta altistetaan nuoret tytöt hämmentäville ja häiritseville viesteille seksuaalisuudesta”.

”Kaikkien, jotka arvostavat perinteisiä perhearvoja on nyt yhdistettävä voimansa ja kerrottava Disneylle, että he eivät anna periksi pienelle radikaaliaktivistien joukolle.”

Vetoomuksen on tällä hetkellä allekirjoittanut 12 000 henkilöä. Viime vuonna toinen nimien keräys samaa tarkoitusta varten sai kokoon 334 000 allekirjoitusta.