Miss Gay -kilpailun perustaja ja aikaisempi tuottaja Kristiina Puukko keskittyy muihin projekteihinsa ja kertoo, että ”Miss Gay Finlandin tuottajan viitan on ottanut harteilleen Miss Gay Finland 2016 Helmi-Maaria Jokinen”. Tukenaan Helmi-Maarialla on aikaisempien vuosien Miss Gay voittajat. Miss Gay valitaan nyt kuudetta kertaa.

Mr Gay Finlandin tuottajina ovat Janne Tiilikainen ja Jani Nieminen. Kesäkuussa valittava Mr Gay Finland on järjestyksessä yhdeksäs vuonna 2010 aloittaneessa kilpailussa. Kilpailun tarkoituksena on alusta asti ollut edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä. Samat tavoitteet ovat myös Miss Gay -kilpailulla.

”Kilpailua ei ole tarkoitettu ainoastaan nuorille, vaan arvostamme myös elämänkokemusta. Jos uskallat pitää rohkeasti esillä seksuaalivähemmistöjä koskettavia asioita, olet etsimämme ehdokas”, kerrotaan Mr Gay Finlandin sivulla.

Tarkemmat tiedot kilpailujen verkkosivuilta: Mr Gay Finland, Miss Gay Finland. Itse kilpailut käydään  ravintola DTM:ssä. Mr Gay Finland -kilpailu 16. kesäkuuta ja Miss Gay -kilpailu päivää aikaisemmin 15. kesäkuuta.