– Pidän todella Monsterista ja mielestäni se oli todella hyvä valinta euroviisuihin, koska viesti siinä on niin vahva. Se kertoo miten päästä eroon oman pään sisällä olevista negatiivisista kommenteista. Ehkä joku ei hyväksynyt sinua tai he sanoivat, että et ole tarpeeksi hyvä – kuten minulle itselleni tapahtui.  Ja nyt haluan eroon niistä hirviöistä, en halua tuntea itseäni pieneksi.

Saara kertoo Lissabonissa QX:n viisutiimille, miten hän pettyi 2016 Suomen viisukarsinnoissa jäädessään kakkostilalle. Hän huomasi pohtivansa seuraavaa siirtoaan, mikä olisi järkevää, koska hän todella halusi kansainvälisen uran. Silloin hänen kumppaninsa Meri ehdotti osallistumista brittien X-Factoriin. Googlattuaan hetken Saara huomasi, että brittien X-Factorissa oli vielä yksi paikka vapaana ja koe-esiintyminen olisi viiden päivän päästä – kiirehän siinä tuli.

– Se oli ihan hullu juttu! Se oli ihan kuin kohtalon sanelemaa, naurahtaa Saara.

Saara valittiin yleisöäänestyksen perusteella Vuoden homoksi QX Gay Gaalassa 2016.

– Se oli valtava kunnia saada se palkinto. Kuten olen aina sanonut, että tulen toiseksi, mutta silloin todella voitin. En voittanut keikkojeni takia, vaan siksi mitä olen ja se oli uskomatonta. Ja toivoin voivani olla hyvä roolimalli Suomessa ja myös tietysti ulkomailla.

Haastattelussa Saara kertoo myös, että hänen kumppaninsa Meri halusi tulla kaapista yhdessä hänen kanssaan, sillä julkisuudessa ei ole paljon lesbopareja.

– Toivoimme, että ehkä esimerkkimme voisi auttaa ihmisiä. Emme ole kuulleet mitään negativiista kommenttia, kaikki ovat olleet todella kannustavia.

Saara kertoo, että ainakin kaikki hänen lesbokaverinsa ovat viisufaneja, mutta ihmettelee missä viisulesbot lymyävät. Saara toivookin rohkaisevansa lesboja tulemaan viisuihin seuraavana vuonna.

Haastattelun lopussa Saara nimeää suureksi suomalaiseksi viisusuosikikseen Vickyn Sata Salamaa, josta Saara heittää upean acapella -näytteen.