Entisessä elämässään kamppaillut Caitlyn Jenner harkitsi itsemurhaa välttääkseen paljastumisen. Viime keskiviikkona hän esiintyi kutsuttuna puhujana Britannian parlamentissa ja puheessaan monimuotoisuudesta hän kertoi elämänsä kamppailusta.

– Minulla oli ollut ongelmia paparazzien kanssa useita vuosia. He liittivät pääni naisten vartaloihin ja neljästä viiteen paparazzia seurasi minua minne meninkin.

Myöhemmin puheessaan hän kertoi TMZ-lehdeltä saamastaan puhelinsoitosta, jossa hänelle kerrottiin että hänestä ollaan julkaisemassa kaiken paljastava kuva seuraavana päivänä.

– Sinä yönä en pystynyt nukkumaan. Kävelin edestakaisin eteisessä ja mietin ”sinulla on pyssy toisessa huoneessa, vain käytä sitä ja kipu lähtee pois”. Se tuntui yksinkertaisimmalta vaihtoehdolta. Mutta eikö se ole tyhmintä mitä voi tehdä?

– Päätin koittaa jotain muuta, että ampumisen sijaan käyttäisin ääntäni ja kertoisin tarinani.

Jennerin puhe parlamentille herätti paljon kritiikkiä hänen omasta yhteisöstään, missä monet kokivat että hän ei ole oikea henkilö puhumaan transasiasta tärkeillä foorumeilla.Yksi kritiikin esittäjistä on RuPaulin Dragrace-tähti Carmen Carrera.

– Jos Caitlyn Jenner haluaa olla yhteisömme Äiti Teresa, hänen pitää olla tietoinen meidän elämästämme. Sillä me kaikki tiedämme, että hänen elämänsä ei ole samanlaista kuin transnaisen elämä yleisesti on. Hänen pitäisi käyttää julkisuuttaan suurempiin asioihin ja ohjata huomio meihin.

– Hänen pitäisi myös olla meidän tavoitettavissamme. Olen itse yrittänyt saada häneen yhteyttä useamman kuukauden. Työskentelen ruohonjuuritasolla ja olisi hyvä jos hän voisi jakaa osan saamastaan huomioista työlle, jota me teemme päivittäin, sanoi Carrera TMZ:lle.