Elokuvassa Ghost in the Shell Johanssonin roolina oli Motoko Kusanagi, japanilainen sankaritar. Elokuva perustuu saman nimiseen suosittuun ja kulttimaineessa olevaan samannimiseen mangasarjakuvaan. Elokuva ei kuitenkaan menestynyt mangafanien keskuudessa, sillä he nousivat varhain kritisoimaan Scarlettia.

Arvostelijoiden mielestä rooliin olisi pitänyt kiinnittää japanilainen näyttelijätär ja kutsuivat Johanssonin valintaa rooliin whitewashingiksi (vrt. pinkwashing).

Elokuvan ohjaaja Rupert Sanders tekee nyt uutta elokuvaa Rub & Tug, joka perustuu todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin hieromasalongissa, Johansson on kirjoitettu Dante ”Tex” Gillin rooliin.

Scarletin päätöstä ottaa rooli kritisoidaan nyt ankarasti ja Twitterissä kritiikkiä virtaa. Syynä on se, että cis-nainen esittää transmiehen roolia sen sijaan, että rooliin olisi valittu näyttelijä, jolla oikeasti on transtausta.

”Tämä roolijako on omiaan vahvistamaan ennakkoluuloja siitä, että transihmiset ”vain pukeutuvat”.

”Scarlet, nyt on 2018. On aika olla osa ratkaisua, ei osa ongelmaa. Juuri nyt sinä olet osa ongelmaa ja olet valinnut puolesi väärin. Ota pääsi pois perseestäsi.”

”Älkää unohtako Ghost in the Shellliä. Hän rakastaa varastaa marginaaliyhteisöiltä ilman, että ottaa valinnoistaan mitään vastuuta.”

Johanssonin vastaukset kritiikkiin Bustle lehdessä, eivät ole varsinaisesti tuoneet näyttelijätterelle lisää tukea. Johansson viittasi näyttelijäkollegoihinsa Jeffrey Tamboriin, Jared Letoon ja Felicity Huffmaniin. Huffman ja Leto nimettiin Oscar-ehdokkaiksi rooleistaan elokuvissa Transamerica 2005 ja Dallas Buyers Club 2013.